Ανοιξιάτικη οργάνωση ντουλάπας

Image placeholder
Και επειδή η Άνοιξη μάλλον μπήκε για τα καλά, ίσως σιγά-σιγά θα πρέπει να αρχίσουμε κάποιες δουλειές για να μην μας πέσουν μαζεμένες και πελαγώσουμε.

Η πιο επείγουσα πάντα είναι να έχουμε τα κατάλληλα ρούχα για να φορέσουμε, έτσι ώστε ούτε να ζεσταινόμαστε ούτε όμως και να κρυώνουμε. Για να μην αναγκαστούμε να τραβάμε κάθε πρωί ένα-ένα ρούχο από την ντουλάπα που στο τέλος δεν θα ξέρουμε και πώς να το συνδυάσουμε, πρέπει αυτή η δουλειά, η τακτοποίηση δηλαδή της ντουλάπας μας, να γίνει όσο το δυνατόν πιο οργανωμένα.

-Ξεκινάμε λοιπόν ξεχωρίζοντας τα βαριά χειμωνιάτικα ρούχα, αυτά δηλαδή που πιστεύουμε ότι δεν θα ξαναφορέσουμε. Όμως πάντα κρατάμε και ένα μπουφάν ή σακάκι για ώρα ανάγκης, γιατί Άνοιξη είναι … ποτέ δεν ξέρεις.

-Πλένουμε πουλόβερ, σκουφιά, γάντια, κασκόλ, μπουφάν, σιδερώνουμε όσα πρέπει για να πιάνουν λιγότερο χώρο και τα βάζουμε στις συσκευασίες αποθήκευσής τους.

-Στέλνουμε στο καθαριστήριο παλτό και χοντρά σακάκια, ώστε να μην μας πέσουν μαζεμένα τα έξοδα.

-Το ίδιο κάνουμε και με τα παπούτσια, ξεχωρίζουμε τις μπότες, γούνινα και ορειβατικά μποτάκια, τα καθαρίζουμε και τα αποθηκεύουμε.

-Έχοντας τακτοποιήσει και συγκεντρώσει όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα αντικαταστήσετε στην ντουλάπα σας με τα ανοιξιάτικα. Γιατί αυτή η εποχή είναι κατάλληλη για να φορέσετε τα βαμβακερά πουλοβεράκια σας, τα ανοιξιάτικα μπουφάν και παπούτσια σας.

Κάνοντας αυτές τις δουλειές σιγά-σιγά και οργανωμένα θα δείτε ότι δεν θα χρειασθείτε πολύ επιπλέον χρόνο και μπορείτε να χαρείτε τα ανοιξιάτικα ρούχα σας τώρα που τα χρειάζεστε.

Μ.Χ.