Εκπαιδευτικό Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού

Image placeholder
Το Εκπαιδευτικό και Οικολογικό Πάρκο Ν. Ψυχικού βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη (πίσω από το Πεντάγωνο).

Είναι ένα πρότυπο πάρκο για πολίτες και παιδιά που δίνει έμφαση στη προβολή της Οικολογίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας.

Καθημερινά το επισκέπτονται παιδιά από Σχολεία, Νηπιαγωγεία και Παιδικούς σταθμούς από όλη την Αττική και όχι μόνο. Οι μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων μέσα από ειδικά σχεδιασμένες παρουσιάσεις, ανάλογα με την ηλικία τους, έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους παράγοντες, οι οποίοι συμβάλλουν στη διαρκή καταστροφή και υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, το φαινόμενο του θερμοκηπίου κ.α.

Τα παιδιά μαθαίνουν για την διαδικασία και την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από την εξοικονόμηση πόρων. Συζητούν και δίνουν τις δικές τους ιδέες.

Έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα υλικά που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν και διδάσκονται τη σημασία και την ανάγκη να συμμετέχουν και τα ίδια ενεργά φέρνοντας από το σπίτι τους ανακυκλώσιμα υλικά, μαθαίνουν να τα διαχωρίζουν και να τα ρίχνουν στους κάδους με το διαφορετικό χρώμα για κάθε υλικό κ. λ. π.

Οι δραστηριότητες που προσφέρονται για τα παιδιά στο πάρκο είναι πολλές και μάλιστα τα κρατούν απασχολημένα δημιουργικά για πολύ ώρα. Παρόλα αυτά δεν ξεχνάμε και το παιχνίδι στην παιδική χαρά του πάρκου, το «Λαβύρινθο». Η μεγάλη ατραξιόν όμως είναι η βόλτα με το τρενάκι του πάρκου, που θα κλέψει τις καρδιές των παιδιών.

Για το ταξίδι με το τρενάκι, κάθε μαθητής φέρνει, ως εισιτήριο, κάποιο αντικείμενο από ανακυκλώσιμο υλικό (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, λάμπα ή μπαταρία).


Στο πάρκο λειτουργούν επίσης, εκθεσιακός χώρος, κιόσκια αναμονής και ανάπαυσης και σκάκι ανοιχτού χώρου.

dikefips.weebly.com