Πώς θα απαλλαγούμε από το σκόρο

Image placeholder
Ενώ οι σκόροι δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, είναι παράσιτα οικιών λόγω της σοβαρής φθοράς που προκαλούν οι προνύμφες τους στα ρούχα, τα υφάσματα, τις γούνες, τα δερμάτινα, και τα χαλιά.

Αυτή η καταστροφή των υφασμάτων είναι δυνατόν να συνεχίσει για πολλές εβδομάδες μετά από την εκκόλαψη των αυγών και την εμφάνιση των νεαρών προνυμφών.

Σοβαρές καταστροφές υφασμάτων είναι δυνατόν να έχουν γίνει πριν από την εμφάνιση των ιπταμένων εντόμων και για το λόγο αυτό είναι σημαντική η προληπτική λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των σκόρων.

Ενώ μία μικρή προσβολή από σκόρους μπορεί να αντιμετωπιστεί με προϊόντα που διατίθενται στο λιανεμπόριο, σε περιπτώσεις μεγαλύτερης προσβολής απαιτείται η επαγγελματική αντιμετώπισή τους.

Πως να κρατήσετε τους σκόρους μακριά
Είναι δύσκολο να αποτρέψετε τους σκόρους να εισέλθουν από ένα ανοιχτό παράθυρο ή μία ανοιχτή πόρτα, επίσης προληπτικά θα πρέπει να κλείνετε τις κουρτίνες ή να χρησιμοποιείτε τις προστατευτικές σίτες όταν τα παράθυρα παραμένουν την νύχτα ανοιχτά, τότε που οι σκόροι προσελκύονται από τα φώτα της οικίας.

Όταν τελικά τα έντομα των σκόρων εισέλθουν στην οικία, εναποθέτουν τα αυγά τους σε σκοτεινά και ήσυχα σημεία, όπου αποθηκεύονται ρούχα και υφάσματα.

Χώροι υψηλού κινδύνου θεωρούνται τα δωμάτια επισκεπτών, κάτω από τα κρεβάτια, ντουλάπια και ντουλάπες που χρησιμοποιούνται σπάνια. Επίσης χώροι υψηλού κινδύνου είναι και οι σοφίτες, γιατί οι σκόροι προσελκύονται από τις φωλιές των πουλιών που μπορεί να υπάρχουν στις μαρκίζες οροφής του σπιτιού.

Τα βρόμικα ή λερωμένα ρούχα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά στους σκόρους. Καλό είναι να καθαρίζετε τα ρούχα πριν τα αποθηκεύσετε.

Όπου θα αποθηκευτούν υφάσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλό είναι να τα τοποθετείτε σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες, ή βαλίτσες.

Σκουπίζετε τακτικά κάτω από τα έπιπλα με ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνεται τα αυγά των σκόρων πριν αυτά εκκολαφθούν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν στο παρελθόν ο χώρος είχε αντιμετωπίσει προσβολή ή αν έχετε αντιληφθεί αυξημένη δραστηριότητα των σκόρων.

rentokil.gr