Γιαουρτογλυκό με λεμόνι | e-gynaikes.gr

Γιαουρτογλυκό με λεμόνι

Δημοσιεύθηκε 15/05/2016

Είναι ένα ελαφρύ γλυκό που μπορεί να φαγωθεί σαν επιδόρπιο μετά από ένα ωραίο δείπνο ή και… αυτόνομα.

Υλικά
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
χυμό από 2-3 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι (βιολογικό, ακέρωτο και όσο πιο φρέσκο γίνεται)

Εκτέλεση :
Βγάζουμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και την χτυπάμε σε μια σχετικά σφιχτή σαντιγύ.

Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι ανακατεύοντας με ένα σύρμα ή με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και στη συνέχεια σιγά-σιγά το λεμόνι και το ξύσμα.

Ρίχνετε σιγά-σιγά το λεμόνι και το ξύσμα, δοκιμάζοντας πόσο λεμονάτο το θέλετε.

Βάζετε το σκεύος με το γλυκό στο ψυγείο έως ότου παγώσει.

bostanistas.gr