34 τρόποι χρήσης του οξυζενέ

Image placeholder
μοκέτες
Ψεκάστε υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ανοιχτόχρωμα χαλιά και κιλίμια για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από λάσπη, τρόφιμα, κλπ. Να θυμάστε όμως ότι λευκαίνει ορισμένα υφάσματα. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να δοκιμάσετε αυτή την τεχνική πρώτα σε μια δυσδιάκριτη περιοχή.

31. Ανανεώστε τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες
Ψεκάστε υπεροξείδιο του υδρογόνου μέσα στις επαναχρησιμοποιούμενες πάνινες τσάντες για τα ψώνια σας για να τις καθαρίσετε, να τις απολυμάνετε και να αφαιρέσετε τις οσμές από τα τρόφιμα.

32. Απολυμάνετε τα δοχεία τροφίμων
Ψεκάστε υπεροξείδιο του υδρογόνου στα δοχεία τροφίμων, το ψυγείο και τις τσάντες ψυγειάκια. Αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε.

33. Καθαρίστε τους αφυγραντήρες
Προσθέστε 470 ml υπεροξειδίου του υδρογόνου σε 4 λίτρα νερού και περάστε το διάλυμα μέσα από τους αφυγραντήρες για να απολυμάνετε και να αφαιρέστε τυχόν μούχλα που μπορεί να υπάρχει στο εσωτερικό τους.

34. Βελτιώστε τη βλάστηση των σπόρων
Μουλιάστε τους σπόρους σε υπεροξείδιο του υδρογόνου για να αφαιρέσετε τα σπόρια μυκήτων και να αυξήσετε τις πιθανότητες βλάστησης.

Προφυλάξεις:
Θυμηθείτε να είστε πάντα προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε υπεροξείδιο του υδρογόνου – ειδικά σε υψηλότερες συγκεντρώσεις – διότι το υγρό και οι ατμοί του μπορεί να προκαλέσουν έγκαυμα στο δέρμα και τους πνεύμονες.

Επίσης, προσέξτε ιδιαίτερα να μην το καταπιείτε όταν πρόκειται για στοματική χρήση. Η κατάποση του Η2Ο2 μπορεί να είναι βλαβερή για την υγεία σας και να σας προκαλέσει ζαλάδα, ναυτία, εμετό και (σε αρκετά μεγάλες ποσότητες) ακόμη και θάνατο.
Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι κατάλληλο μόνο για εξωτερική χρήση! Για εσωτερική χρήση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο το υπεροξείδιο του υδρογόνου «Food Grade 35%» υπό την καθοδήγηση του ειδικού.

germanos-medicals.gr