Πάργα

Image placeholder
Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Πρέβεζας και ένα από τα πιο γραφικά και κοσμοπολίτικα σημεία της Βορειοδυτικής Ελλάδος.

Η Πάργα παρουσίασε την πρώτη οργανωμένη τουριστική κίνηση στα τέλη της δεκαετίας του 1950 με την άφιξη των Γάλλων τουριστών του CLUΒ ΜΕDΙΤΕRRΑΝΝΕ. Από τότε ως σήμερα η Πάργα έχει αναπτυχθεί τουριστικά σε πολλούς τομείς, αποτελώντας έναν από τους πλέον οργανωμένους τουριστικούς προορισμούς.

Είναι χτισμένη εκεί ακριβώς που τελειώνει το βουνό και αρχίζει η θάλασσα, συνδυάζοντας μοναδικά το πράσινο με το γαλάζιο του τοπίου.

Ακριβώς απέναντι από το λιμάνι της Πάργας βρίσκεται το καταπράσινο νησάκι της Παναγίας στο οποίο μπορείτε να πάτε ακόμα και κολυμπώντας. Στο νησάκι υπάρχει η εκκλησία της Παναγίας.Στο ψηλότερο σημείο του νησιού υπάρχει ένα πανέμορφο Γαλλικό κάστρο, που χτίστηκε από τους Γάλλους κατακτητές το 1808, προκειμένου να ελέγχουν τα μικρά πλοία στο λιμάνι, που δεν ήταν ορατά από το κάστρο.

Αξίζει να σεργιανίσετε στον παραλιακό δρόμο με τα παραδοσιακά ταβερνάκια και στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια. Πολύ γραφικό είναι το σοκάκι που είναι ακριβώς πάνω από τον παραθαλάσσιο δρόμο το οποίο οδηγεί στο Ενετικό Κάστρο. Είναι λίγο ανηφορικό αλλά σίγουρα θα χαζέψετε στα πολύ προσεγμένα καταστήματα τουριστικών ειδών και δεν θα κουραστείτε.

Η μοναδική θέα από το κάστρο θα σας ανταμείψει για το κόπο σας.
Είναι η εικόνα που θα μείνει στη σκέψη και στην καρδιά σας από την Πάργα.