Μπουκαμβίλια

Image placeholder
Η μπουκαμβίλια είναι ένα φυτό το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον σε παραθαλάσσιες περιοχές και κυρίως στα Ελληνικά νησιά ως καλλωπιστικό φυτό στους κήπους και στις αυλές.Την βρίσκουμε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Η μπουκαμβίλια είναι ένα τροπικό φυτό που έχει την καταγωγή της από την Βραζιλία.Είναι ένα πολύ όμορφο και ανθεκτικό φυτό που ουσιαστικά έχει ανάγκη από ελάχιστη περιποίηση. Είναι επίσης ανθεκτική σε έντομα και ασθένειες.

Σαν τροπικό φυτό έχει ανάγκη από άπλετο φως.Φυτέψτε την λοιπόν σε κάποιο σημείο που θα την βλέπει ο ήλιος. Έχετε υπόψιν σας ότι δεν θα ανθίσει αν δεν παίρνει αρκετό απευθείας ηλιακό φως, τουλάχιστον 8 ώρες κάθε ημέρα.

Ποτίζετέ την μόνο όταν τα φύλλα της αρχίσουν να κρέμονται και μην την ποτίζετε περισσότερο απ όσο χρειάζεται γιατί είτε τα φύλλα της θα κιτρινίσουν και σιγά σιγά θα πέσουν, είτε θα αναπτυχθεί το φύλλωμα σε βάρος των λουλουδιών με αποτέλεσμα να έχετε ένα υπέροχο πράσινο φυτό με ελάχιστα όμως λουλούδια.

Επίσης, να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε λίπασμα γιατί αν λιπαίνετε περισσότερο από όσο πρέπει, πάλι θα έχετε ένα πράσινο φυτό χωρίς λουλούδια.

Η μπουκαμβίλια σιχαίνεται τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και τον αέρα. Φροντίστε λοιπόν να την φυτέψετε κοντά σε έναν τοίχο, πάνω σε μία πέργκολα, ή σε ένα προστατευμένο από τον αέρα σημείο του κήπου σας και να την στηρίξετε καλά.

Η μπουκαμβίλια επίσης είναι ένα φυτό που δεν έχει ανάγκη από κλάδεμα αλλά και που δεν χρειάζεται να φοβάστε να κλαδέψετε.