Ποια φαγητά δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε γιατί κινδυνεύετε από δηλητηρίαση | e-gynaikes.gr

Ποια φαγητά δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε γιατί κινδυνεύετε από δηλητηρίαση

Δημοσιεύθηκε 08/09/2015

Στις σύγχρονες εποχές που όλοι "τρέχουν" και δεν έχουν χρόνο ούτε για... φαγητό το να ξαναζεσταίνουν έχει γίνει σύστημα. Όταν όμως αυτό συμβαίνει για περισσότερες από μία φορές τότε στο μενού προστίθεται και η τροφική δηλητηρίαση.

Το μυστικό για να βεβαιωθείτε ότι θα φάτε με ασφάλεια βρίσκεται στο μαγείρεμα, την καθαριότητα, την ψύξη και τη διασταυρούμενη μόλυνση ή αποφυγή της. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα τρόφιμα να μαγειρευτούν επιμελώς και ιδιαίτερα το κρέας προκειμένου να σκοτωθούν όλα τα επιβλαβή βακτήρια που μπορεί να περιέχει.

Όταν όμως πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό, θα πρέπει να προσέχετε να μην το ξαναζεσταίνετε πάνω από μια φορά. Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε να ξαναζεσταίνετε:

Σέλινο
Αυγά
Σπανάκι
Μανιτάρια
Πατάτες
Κοτόπουλο
Παντζάρια
Ρύζι

Πηγή: pronews.gr