Εύκολη συνταγή για τραγανή ζύμη για βάφλες!

Image placeholder
Βασική προϋπόθεση πριν ξεκινήσετε, να έχετε την βαφλιέρα. (ψηστιέρα βάφλας)

Υλικά για 3 βάφλες (για περισσότερες διπλασιάστε τα συστατικά)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.τ.γ ζάχαρη
1/2 κ.τ.γ αλάτι
2 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
1 αυγό
2 κ.τ.σ βούτυρο ή ηλιέλαιο
1 κούπα γάλα (αντί για νερό που λέει η συνταγή)
1 κ.τ.γ κορν φλάουρ
1 βανίλια

Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά μαζί.

Ρίξτε στο μπολ τον κρόκο του αυγού, το γάλα και ανακατέψτε καλά.

Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο ή το ηλιέλαιο και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Χτυπήστε μετά χώρια το ασπράδι σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει και μετά ρίξτε το μέσα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.

Ζεστάνετε την βαφλιέρα σας και φτιάξτε τις βάφλες (μπορείτε να δείτε τη διαδικασία στο βίντεο).

Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει. Τραγανές, σπιτικές και νόστιμες βάφλες από τα χεράκια σας. Μπορείτε να βάλετε πάνω μετά ό,τι θέλετε. Κρέμα πραλίνα, μαρμελάδα και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.



mothersblog.gr