Ιβίσκος

Image placeholder
Με πιθανή καταγωγή από την Άπω Ανατολή ο ιβίσκος είναι ένα θαυμάσιο φυτό με μεγάλα πεντάφυλλα άνθη. Πρόκειται για ένα ψηλό φυτό που ευδοκιμεί τόσο στο χώμα όσο και στη γλάστρα.

Βασικά χαρακτηριστικά του :
-Μπορεί να φτάσει έως και τα 3 μέτρα σε ύψος.

-Είναι απαραίτητο να φυτευτεί σε ένα εξαιρετικά ηλιόλουστο σημείο.

-Είναι ένα φυτό που χρειάζεται συχνό πότισμα, ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού. Θα πρέπει να προσέχουμε όμως, ώστε το χώμα γύρω από τις ρίζες του να έχει στεγνώσει καλά πριν το επόμενο πότισμα.

-Το βασικό του κλάδεμα πρέπει να γίνεται τέλη χειμώνα – αρχές άνοιξης. Επίσης, η τακτική αφαίρεση των μαραμένων λουλουδιών, ενισχύει την ανθοφορία του.

-Το βασικό του χρώμα είναι το κόκκινο. Υπάρχουν ωστόσο ποικιλίες του με κίτρινα, πορτοκαλί, ροζ, λευκά και μωβ λουλούδια.

Περίοδος ανθοφορίας του είναι οι καλοκαιρινοί μήνες και το φθινόπωρο – έως τον Οκτώβριο. Το εντυπωσιακό δε με τα λουλούδια του, είναι ότι καθένα από αυτά έχει ζωή μόλις …μία ημέρα. Ανοίγει το πρωί με το φως της μέρας και κλείνει το βράδυ. Μη σας ανησυχεί όμως αυτό, καθώς ένας ιβίσκος που έχει φυτευτεί στο σωστό σημείο και δέχεται την κατάλληλη περιποίηση, παράγει πλήθος λουλουδιών.