Αγορά ρούχων στο internet: Τα υπέρ και τα κατά

Image placeholder
Οι αγορές μέσω διαδικτύου κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην χώρα μας. Και πλέον δεν αφορούν μόνο ηλεκτρονικά είδη ή αντικείμενα τεχνολογίας, αλλά σχεδόν τα πάντα.

Ένας από τους τομείς που γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια, είναι οι online αγορές ρούχων. Ωστόσο, το να αγοράσει κανείς ρούχα μέσω internet έχει τα υπέρ και τα κατά του.

Γιατί, λοιπόν, κάποιος να αγοράσει ρούχα μέσω διαδικτύου και τι πρέπει να προσέξει; Ας δούμε αναλυτικά.

Τα υπέρ της αγοράς ρούχων μέσω internet
Τα πλεονεκτήματα των online αγορών είναι λίγο-πολύ γνωστά. Τα περισσότερα από αυτά ισχύουν και για τις αγορές ρούχων.

Για παράδειγμα είναι γρήγορες, βολικές δεδομένου ότι γίνονται από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου σας, και πάνω απ όλα ασφαλείς.

Το internet προσφέρει μια τεράστια γκάμα επιλογών για όλα τα γούστα και για όλα τα πορτοφόλια. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βρείτε ότι ακριβώς θα βρίσκατε σε ένα φυσικό κατάστημα και πολύ περισσότερα.

Επίσης μπορείτε να βρείτε σπάνια κομμάτια που δεν θα τα βρίσκατε εύκολα αλλού, ειδικά αν μένετε στην επαρχία που οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των διαδικτυακών αγορών είναι οι χαμηλές τιμές και οι μεγάλες προσφορές που κάνουν τα καταστήματα. Αυτό σημαίνει ότι κάνοντας τα ψώνια σας online θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ρούχα με έκπτωση.

Εκτός, όμως, από τις προσφορές και τις εκπτώσεις γενικά θα βρείτε και πιο χαμηλές τιμές σε ένα διαδικτυακό, από ότι σε ένα φυσικό κατάστημα.

Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το κατάστημα που πουλάει ρούχα μέσω internet έχει μικρότερο λειτουργικό κόστος, καθώς έχει λιγότερο προσωπικό, αφού δεν έχει πωλητές, δεν χρειάζεται να διαθέτει χώρο σε εμπορική περιοχή, αλλά μπορεί να νοικιάζει απλά μια αποθήκη κλπ.

Τέλος, αγοράζοντας ρούχα online δεν θα χρειαστεί να περιμένετε σε τεράστιες ουρές που υπάρχουν συχνά έξω από τα δοκιμαστήρια των μεγάλων πολυκαταστημάτων.

Τα κατά της αγοράς ρούχων μέσω internet
Είδαμε τα πλεονεκτήματα που έχει η αγορά ρούχων στο internet, τα οποία είναι ουκ ολίγα. Φυσικά, υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα. Ας τα δούμε.

Μια βασική ανησυχία όσων σκοπεύουν να αγοράσουν ρούχα μέσω διαδικτύου είναι η εφαρμογή που θα έχουν πάνω τους, αν έχουν επιλέξει το σωστό μέγεθος, αν τους πηγαίνουν κλπ.

Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι άλλο πράγμα να δοκιμάσεις ένα ρούχο σε ένα φυσικό κατάστημα και άλλο να το παραγγείλεις από μια φωτογραφία, ακόμη κι αν έχεις βρει το κατάλληλο μέγεθος από το μεγεθολόγιο που προσφέρουν συνήθως τα διαδικτυακά καταστήματα.

Δηλαδή μπορείτε να μετρήσετε μόνοι σας τις διαστάσεις σας και να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος για εσάς με την βοήθεια ενός πίνακα.

Αν πάλι δεν αισθάνεστε σίγουροι, πολλά online μαγαζιά προσφέρουν επιστροφή με χαμηλό κόστος ή και δωρεάν σε περίπτωση που επιλέξατε λάθος μέγεθος ή δεν σας αρέσει η εφαρμογή του ρούχου επάνω σας.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι συνήθως υπάρχει μια αναμονή από την στιγμή που θα βάλετε την παραγγελία μέχρι να πάρετε το ρούχο στα χέρια σας. Αντίθετα σε ένα φυσικό κατάστημα πραγματοποιείτε άμεσα την αγορά.

Ωστόσο, ο πιο βασικός φόβος αυτών που αποφεύγουν τις online αγορές είναι η ασφάλεια των προσωπικών τους στοιχείων ή των στοιχείων της πιστωτικής τους κάρτας.

Στην πραγματικότητα οι αγορές αυτές είναι πολύ ασφαλείς, καθώς όλα τα καταστήματα διαθέτουν κρυπτογραφημένα συστήματα για την ασφάλεια των συναλλαγών που τα παρέχουν οι ίδιες οι τράπεζες.

Επίσης μπορείτε συνήθως να πληρώσετε και με τραπεζική κατάθεση ή paypal ή ακόμη και μετρητά κατά την παραλαβή (αντικαταβολή).

coolweb.gr