Τσουγκριάς Σκιάθου

Image placeholder
Το νησάκι Τσουγκριάς βρίσκεται νότια του λιμανιού της Σκιάθου, λιγότερο από 2 μίλια από την έξοδο του λιμανιού.

Το ακατοίκητο νησί είναι πραγματικά παραδεισένιο , ένα καταπράσινο διαμάντι, με μαγευτικές ακρογιαλιές ολόγυρα.

Το νησάκι του Τσουγκριά, ήταν το επικρατέστερο από πολλά άλλα ελληνικά νησάκια , στο οποίο θέλησαν να αγοράσουν γη, την δεκαετία του 60, οι Beatles καθώς μαγεύτηκαν από τον τόπο κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Μάλιστα ακούγεται ότι το τραγούδι Octapus Garden των Beatles γράφτηκε κατά την επίσκεψη τους στο νησάκι και τις ολιγοήμερες διακοπές τους εκεί. Τελικά η αγορά δεν προχώρησε για λόγους που δεν γνωρίζουμε . Ακόμη και σήμερα το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν είναι ξεκάθαρο καθώς ο Τσουγκριάς ανήκει στο Ίδρυμα Επιφανειάδη και στην εταιρία FIX , στον Δήμο Σκιάθου άλλα αποτελεί και Μοναστηριακή περιουσία.

Οι Μαγευτικές Παραλίες του νησιού
Το μαγευτικό νησάκι κάθε καλοκαίρι δέχεται τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του, καθώς υπάρχει εύκολη πρόσβαση με καΐκια που ξεκινούν από το παλιό λιμάνι και φτάνουν στις καταπληκτικές ακρογιαλιές του μικρού αυτού νησιού. Σίγουρα μια εκδρομή για μπάνιο που θα πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμα διακοπών σας στη Σκιάθο.

Οι δυο προσβάσιμες με καραβάκι παραλίες του Τσουγκριά βρίσκονται στην βορειοδυτική ακτή του νησιού. Η μια ονομάζεται παραλία του Αγίου Φλώρου και παίρνει το όνομά της από το ομώνυμο ξωκλήσι και στην νοτιοδυτική ακτή του Τσουγκριά βρίσκεται η παραλία «Λαλαριάς» (δεν πρόκειται για την διάσημη παραλία Λαλάρια η οποία βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Σκιάθου). (Λαλάρια ονομάζουν οι Σκιαθίτες γενικώς τα μικρά λευκά βότσαλα της παραλίας).

skiathosisland.com