Χώρα Μυκόνου, η κοσμοπολίτισσα του Αιγαίου | e-gynaikes.gr

Χώρα Μυκόνου, η κοσμοπολίτισσα του Αιγαίου

Δημοσιεύθηκε 31/07/2016

Έχουμε συνηθίσει να μας δείχνουν την Μύκονο για τα ξέφρενα πάρτυ στα μπαρ και τις παραλίες και πιστεύουμε ότι είναι ένα νησί μόνο για τους celebrities, τους νέους και για όσους αγαπούν την διασκέδαση.

Όμως η Μύκονος είναι ένα νησί, σαν όλα τα άλλα Κυκλαδονήσια. Μπορεί να το επισκεφθούν όλες οι ηλικίες και να θαυμάσουν τις ομορφιές του.

Η Χώρα της Μυκόνου είναι ίσως από τις μεγαλύτερες χώρες των Κυκλάδων με αμέτρητα σοκάκια, που πολλές φορές δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι θα χαθεί.

Μια Χώρα πεντακάθαρη, περιποιημένη και προσεγμένη σε όλα τα σημεία της. Με αμέτρητα καταστήματα για όλα τα γούστα και βαλάντια, φινετσάτη, κοσμοπολίτισσα.

Τα κτίρια ολόλευκα, με τεράστια γκάμα χρωμάτων στα παράθυρα και με τις μπουκαμβίλιες να δίνουν το μοναδικό τους χρώμα.

Τα σοκάκια στο χρώμα του γκρι και του λευκού, άριστα διατηρημένα και καθαρά όχι μόνο από τους υπαλλήλους του δήμου αλλά και από τους ίδιους τους καταστηματάρχες.
Η Χώρα δεν διαθέτει σκαλοπάτια, οπότε η κυκλοφορία είναι εύκολη, είναι ελαφρώς κατηφορική και τα σπίτια του οικισμού καταλήγουν στο Παλιό Λιμάνι.

Αν κινηθείτε αριστερά προς το Δημαρχείο που είναι ένα κομψό διώροφο κτίριο του 1780 και συνεχίσετε παραλιακά θα βρείτε την Μικρή Βενετία, με τα κτίρια σχεδόν μέσα στο νερό.

Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας με θέα την θάλασσα και τους ανεμόμυλους.

Στη Μικρή Βενετία μπορείτε να πάτε και από τον δρόμο που οδηγεί στους Ανεμόμυλους.

Οι ανεμόμυλοι που είναι κατά κάποιο τρόπο το σήμα κατατεθέν του νησιού αριθμούν σήμερα τους επτά από τους δέκα, που υπήρχαν ως τις αρχές του 20ου αιώνα και άλεθαν με την δύναμη του βοριά τα ντόπια σιτηρά. Οι μύλοι της Μυκόνου, προμήθευαν με αλεσμένο σιτάρι και αλεύρι τους φούρνους του νησιού.

Στην Μύκονο εάν δεν πάτε με δικό σας μεταφορικό μέσο ή εάν δεν νοικιάσετε εκεί κάποιο, να ξέρετε ότι το τοπικό ΚΤΕΛ, το οποίο βρίσκεται στην αρχή του οικισμού αναλαμβάνει την μεταφορά προς όλες τις περιοχές και παραλίες με δρομολόγια κάθε μισή ώρα και εισιτήριο 1,80 € την ημέρα και 2,30 € τις βραδινές ώρες. Επίσης οι οδηγοί μπορούν να σε πάρουν από οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής βρεθείς και να σε αφήσουν εκεί που θέλεις (δηλαδή όχι απαραίτητα στη στάση).

Η Μύκονος είναι ένα πανέμορφο νησί που όταν πάτε μια φορά θα θέλετε να το επισκέπτεστε ξανά και ξανά…

Μ.Χ.