Σπιτικές μάσκες για ενυδάτωση μαλλιών

Image placeholder
Η καλή ενυδάτωση μαλλιών είναι πολύ σημαντική διότι θα ξαναδώσει στα μαλλιά σας τη χαμένη ζωντάνια και θα τα κάνει πιο λαμπερά από ποτέ.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για μια βαθιά ενυδάτωση είναι να φτιάξετε μόνες σας σπιτικές μάσκες για ενυδάτωση μαλλιών. Οι μάσκες αυτές είναι από εντελώς φυσικά συστατικά και έχουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένες συνταγές για το πώς να φτιάξετε σπιτικές μάσκες για ενυδάτωση μαλλιών μόνες σας με υλικά της κουζίνας σας.

Μάσκα για ενυδάτωση μαλλιών με αυγό
Τα αυγά είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βασικό συστατικό για να φτιάξετε σπιτικές μάσκες για ενυδάτωση μαλλιών αλλά και για θρέψη.

Θα χρειαστείτε 1 αυγό, 1 κούπα γάλα πλήρες, το χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Αναμίξετε τα υλικά και χτυπήστε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε στα μαλλιά σας και στις ρίζες. Κάντε ελαφρύ μασάζ και στη συνέχεια καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα πλαστικό ειδικό σκουφάκι ή μια πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Τέλος ξεβγάλτε με ένα οργανικό σαμπουάν.

Μάσκα για ενυδάτωση μαλλιών με μπανάνα
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, κάλιο, βιταμίνες αλλά και φυσικά έλαια. Ως συστατικό σε σπιτική μάσκα λειτουργεί για τόνωση αλλά και για ενυδάτωση μαλλιών. Επίσης ενισχύει την τρίχα, αποτρέπει το σπάσιμο και εμποδίζει την ψαλίδα.

Πολτοποιήστε 2 ώριμες μπανάνες, προσθέστε μια κουταλιά έλαιο καρύδας (εφόσον διαθέτετε), 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά μέλι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά και απλώστε στα μαλλιά σας και στις ρίζες. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Τέλος ξεβγάλτε με ένα οργανικό σαμπουάν.

Μάσκα για ενυδάτωση μαλλιών με γιαούρτι
Το γιαούρτι περιέχει βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο. Ως υλικό σε μια σπιτική μάσκα, μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση των μαλλιών, αλλά και στη ρύθμιση της λιπαρότητας.

Απλά αναμίξετε μισή κούπα γιαούρτι πλήρες με 1 κουταλιά ξύδι μηλίτη και 1 κουταλιά μέλι. Ανακατέψτε καλά και απλώστε στα μαλλιά σας. Κάντε μασάζ στα μαλλιά σας και δώστε προσοχή στις ρίζες. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Τέλος μπορείτε να ξεβγάλετε με ένα οργανικό σαμπουάν.

Μάσκα για ενυδάτωση μαλλιών με αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι πολύ γνωστό για τις θρεπτικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Σε μια μάσκα μαλλιών, το αβοκάντο είναι κατάλληλο για θαμπά, άτονα και εύθραυστα μαλλιά.

Για να φτιάξετε τη μάσκα μαλλιών πολτοποιήστε 1 μικρό ώριμο αβοκάντο και προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και μισή κούπα γάλα. Ανακατέψτε το μείγμα και απλώστε στα μαλλιά σας για 15 λεπτά. Κάντε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις και καλύψτε το κεφάλι σας με ένα πλαστικό σκουφάκι ή μια πλαστική μεμβράνη. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και λουστείτε με ένα ήπιο οργανικό σαμπουάν.

Μάσκα για ενυδάτωση μαλλιών με φράουλα
Οι φράουλες είναι πολύ πλούσιες σε βιταμίνη C και είναι πολύ “θρεπτικές” για τα μαλλιά. Πρόκειται για ένα φυσικό συστατικό που βοηθάει πολύ στον έλεγχο της λιπαρότητας των μαλλιών. Επίσης ρυθμίζει το PH του τριχωτού της κεφαλής. Χρησιμοποιήστε τις φράουλες ως βασικό συστατικό σε μάσκα για λαμπερά μαλλιά.

Πολτοποιήστε 7 μέτριες φράουλες, προσθέστε 1 κουταλιά μέλι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας. Ανακατέψτε καλά και απλώστε στα μαλλιά και στις ρίζες. Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις και αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και ξεβγάλτε με ένα οργανικό σαμπουάν. Η μάσκα αυτή είναι κατάλληλη περισσότερο για λιπαρά μαλλιά.

dynamikhgynaika.gr