Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι 145 χρονών | e-gynaikes.gr

Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου είναι 145 χρονών

Δημοσιεύθηκε 04/09/2016

Ο Gotho, που ζει στην Ινδονησία, έχει επίσημα έγγραφα που αναφέρουν ως ημερομηνία γέννησής του την 31η Δεκεμβρίου 1870. Σύμφωνα με αυτά, είναι κατά 23 χρόνια μεγαλύτερος από τον έως τώρα γνωστό γηραιότερο άνθρωπο του κόσμου, τον Ζαν Κάλμαν, που πέθανε το 1997.

Κι ενώ η ηλικία του Gotho είναι εντυπωσιακή, υπάρχει και η άλλη όψη της πραγματικότητας: Ο άνδρας αυτός έχει ήδη χάσει τα δέκα αδέρφια του, τις τέσσερις συζύγους, εκ των οποίων η τελευταία πέθανε το 1988, αλλά και τα παιδιά του. Και το μόνο που ζητά πλέον είναι να πεθάνει κι αυτός.

«Αυτό που θέλω είναι να πεθάνω, τα εγγόνια μου είναι πλέον όλα ανεξάρτητα» δήλωσε στις ειδήσεις τοπικού τηλεοπτικού δικτύου αυτή την εβδομάδα και παραδέχθηκε πως προετοιμάζεται για το θάνατό του από το 1992, όταν ήταν 122 ετών, παραγγέλνοντας την ταφόπλακά του.

Παρά το γεγονός ότι τα αρχεία της Ινδονησίας λένε πως έχουν επιβεβαιώσει την ημερομηνία γέννησής του, τα έγγραφα θα πρέπει να επαληθευτούν από ανεξάρτητη πηγή προτού του δοθεί και επίσημα το παγκόσμιο ρεκόρ.

tvxs.gr