Το Μαϊάμι της Ελλάδας

Image placeholder
Το Porto Hydra Village είναι επίσης γνωστό ως το Miami της Ελλάδας και βρίσκεται στην Ερμιόνη. Η Ερμιόνη είναι μια κωμόπολη του νομού Αργολίδας που βρίσκεται απέναντι από την Ύδρα. Το Porto Hydra Village καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή που ξεκινάει από τον Γαλατά και καταλήγει στο Πόρτο Χέλι.

Το Πόρτο Ύδρα (ή αλλιώς Ακτή Ύδρας) αποκαλείται από πολλούς η Βενετία του Αργοσαρωνικού και είναι ένας πανέμορφος οικισμός που ξεκίνησε να χτίζεται τη δεκαετία του 70. Σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο θα βρείτε πανέμορφα πλωτά κανάλια μήκους 3,5 χιλιομέτρων, τα οποία συνδέουν τις 330 ιδιόκτητες βίλες που υπάρχουν στην περιοχή και οι οποίες είναι προσβάσιμες με σκάφος. Σύμφωνα με απογραφή του 2001 στην περιοχή μένουν 37 μόνιμοι κάτοικοι.

Το Πόρτο Ύδρα αρχικά δεν ήταν κάποια περιοχή με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά. Ο Νίκος Κωνσταντινίδης, ένας πολύ εμπνευσμένος άνθρωπος, ήταν αυτός που μετέτρεψε αυτή την περιοχή σε έναν μικρό παράδεισο που μοιάζει εκπληκτικά με το Miami. Η θάλασσα της περιοχής έχει βραβεύεται επί πολλά χρόνια με τη γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πώς θα πάτε στο Πόρτο Ύδρα Υπάρχουν δύο τρόποι για να πάτε σε αυτόν τον όμορφο οικισμό. Είτε οδικώς είτε μέσω θάλασσας. Αν επιλέξετε να πάτε με αυτοκίνητο θα χρησιμοποιήσετε την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, την επαρχιακή οδό Κορίνθου-Επιδαύρου-Κρανιδίου και την οδό Κρανιδίου-Ερμιόνης-Θερμησίας (2 χιλ. από το χωριό Θερμησία). Η διαδρομή είναι περίπου 180 χλμ. και θα φτάσετε στον προορισμό σας μέσα σε δυόμιση ώρες.

Εναλλακτικά, μετά την Επίδαυρο παίρνετε το δρόμο για Γαλατά και συνεχίζετε προς Ερμιόνη. Η διαδρομή αυτή είναι λίγο μεγαλύτερη (θα φτάσετε στον προορισμό σας σε 3 ώρες) αλλά είναι ομορφότερη.

Αν θέλετε να φτάσετε στο Πόρτο Ύδρα μέσω θαλάσσης θα πάρετε από τον Πειραιά ένα από τα Ιπτάμενα Δελφίνια των γραμμών Αργοσαρωνικού. Από εκεί θα αποβιβαστείτε στο λιμάνι της Ερμιόνης, από όπου ο οικισμός απέχει 12 χλμ. Εναλλακτικά, πάτε με Ferry Boat στον Πόρο και από εκεί περνάτε εύκολα απέναντι στο Γαλατά. Από εκεί ο οικισμός απέχει 28 χλμ.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε παρακάτω έχει τραβηχτεί με drone πάνω από το Πόρτο Ύδρα και σας δείχνει την εντυπωσιακή αυτή περιοχή. Μέσα από το βίντεο θα καταλάβετε τους λόγους για τους οποίους αυτή η περιοχή αποκαλείται το Miami της Ελλάδας.spirossoulis.com