Τρόποι για να γίνεις δραστήρια γυναίκα

Image placeholder
Οι δραστήριες γυναίκες είναι εκείνες οι γυναίκες που χαίρονται κάθε λεπτό της ζωής τους, που τους αρέσει να καταπιάνονται με καινούργια πράγματα αλλά φυσικά είναι και οι γυναίκες που γοητεύουν περισσότερο τον αντρικό πληθυσμό.

Ακόμα και στις ημέρες μας όπου οι περισσότερες γυναίκες είναι πολυάσχολες και απορροφημένες από την καθημερινότητα, τα προβλήματα, αλλά και τις υποχρεώσεις, παρόλα αυτά υπάρχουν γυναίκες οι οποίες θέλουν να γνωρίζουν τους τρόπους οι οποίοι θα τις κάνουν να γίνουν πιο δραστήριες γυναίκες.

Το ότι μια γυναίκα είναι πολυάσχολη δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και δραστήρια.

Πρέπει όμως να κάνουμε έναν σημαντικό διαχωρισμό ανάμεσα στην δραστήρια γυναίκα και στην πολυάσχολη γυναίκα. Όταν μια γυναίκα είναι δραστήρια δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι πολυάσχολη αλλά και αντίθετα μια πολυάσχολη γυναίκα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και δραστήρια.

Πιο συγκεκριμένα εάν μια γυναίκα είναι πολυάσχολη δηλαδή τρέχει όλη μέρα με δουλειές και υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να διεκπεραιώσει δεν σημαίνει ότι εάν κάποιος δεν της είχε επιβάλει να είναι πολυάσχολη ότι από μόνη της θα ήταν δραστήρια.

Με πιο απλά λόγια μια δραστήρια γυναίκα θέλει από την φύση της να είναι δραστήρια άρα θέλει να δημιουργεί τις δραστηριότητες που την κάνουν να νιώθει καλά αλλά και την ευχαριστεί να κάνει πράγματα και να αναλαμβάνει υποχρεώσεις σε αντίθεση με την γυναίκα που είναι πολυάσχολη επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

Άρα η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυο αυτές κατηγορίες γυναικών είναι ότι η δραστήρια γυναίκα θέλει να είναι δραστήρια ενώ η πολυάσχολη πρέπει να είναι πολυάσχολη αναγκαστικά και τρέχει για να τα προλάβει όλα.

Για να γίνεις πιο δραστήρια γυναίκα αρχικά θα πρέπει να μειώσεις τις υποχρεώσεις εκείνες που θεωρείς βάρος αυτές δηλαδή που σε εξαντλούν ψυχοσωματικά και σου κλέβουν όλη την ενέργεια. Έπειτα απλά εφάρμοσε τους 5 τρόπους που σου δίνουμε για να γίνεις πιο δραστήρια γυναίκα.

Διάλεξε το χόμπι που θέλεις
Οι δραστήριες γυναίκες έχουν χόμπι γιατί πολύ απλά όπως σου είπαμε και πιο πριν ιεραρχούν με τέτοιο τρόπο τις δουλειές και τις υποχρεώσεις τους που τους μένει σίγουρα έστω και λίγος ελεύθερος χρόνος για να κάνουν το χόμπι που τις ευχαριστεί, τις διασκεδάζει και τις κάνει να νιώθουν ενεργητικές. Διάλεξε λοιπόν και εσύ το χόμπι που αγαπάς να κάνεις και σίγουρα με τον καιρό θα ψάχνεις να εξοικονομήσεις όλο και περισσότερο ελεύθερο χρόνο ώστε να αφοσιωθείς σε αυτό. Άλλωστε δεν γίνεται να είσαι δραστήρια γυναίκα χωρίς χόμπι.

Μην σπαταλάς τον χρόνο σου
Εάν θέλεις να γίνεις δραστήρια γυναίκα ακόμα και τα λίγα λεπτά που σου μένουν μην τα σπαταλάς άδικα αλλά επένδυσε τα σε κάτι που σε ευχαριστεί. Σταμάτα λοιπόν να χαζεύεις συνεχώς στην τηλεόραση και σήκω επιτέλους από τον καναπέ. Ακόμα και λίγη γυμναστική μέσα στο σπίτι ή το να ασχοληθείς με τις δουλειές του σπιτιού που σε ευχαριστούν, όπως η διακόσμηση είναι κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις δραστήρια γυναίκα.

Ξύπνα πρωί
Οι δραστήριες γυναίκες θέλουν και επιδιώκουν να ξυπνούν πρωί και αυτό γιατί θέλουν να νιώθουν αλλά και να είναι δραστήριες από το πρωί. Οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις όμορφα, υγιής, δυνατή και φυσικά δραστήρια προγραμμάτισε να το κάνεις το πρωί. Ξύπνα λοιπόν και πήγαινε μια μικρή βόλτα, κάνε λίγο jogging, ή κάποιες ασκήσεις yoga και νιώσε την ενέργεια σου να ανεβαίνει κατακόρυφα.

Μην αποφεύγεις τις εξόδους μετά την δουλειά
Οι περισσότερες γυναίκες μετά την ολοκλήρωση του ωραρίου τους στην δουλειά θέλουν σαν τρελές να τρέξουν στο σπίτι και να ξαπλώσουν. Για να λέγεσαι όμως δραστήρια γυναίκα θα πρέπει κάποιες ημέρες τις εβδομάδας να κανονίζεις μετά την δουλειά να πηγαίνεις έναν περίπατο στα μαγαζιά, για έναν καφέ ή ένα χαλαρό ποτό με φίλες. Αυτή η συνήθεια θα σε κάνει κάθε φορά να νιώθεις ακόμα πιο δραστήρια και φυσικά πιο όμορφα αφού μετά την δουλεία θα καταλάβεις ότι μπορείς να έχεις και την δική σου ζωή.

Εκμεταλλεύσου σωστά τα Σαββατοκύριακα
Τα Σαββατοκύριακα οι δραστήριες γυναίκες δεν τα αφήνουν ποτέ ανεκμετάλλευτα. Σταμάτα να βλέπεις το Σαββατοκύριακο ως τις ημέρες που απλά θα ξεκουραστείς και βρες εναλλακτικούς τρόπους να χαλαρώσεις από το να κάθεσαι στο σπίτι και να βλέπεις τηλεόραση. Οτιδήποτε σε βάζει σε εγρήγορση και αυξάνει την κοινωνικότητα σου είναι δραστηριότητα άρα ακολουθώντας αυτόν τον κανόνα σιγά – σιγά θα γίνεσαι όλο και πιο δραστήρια.

dynamikhgynaika.gr