Που βρίσκονται τα παλαιότερα οινοποιεία στον κόσμο

Image placeholder
Château de Goulaine
• Ιδρύθηκε το 1000 μ.Χ.
Το Château de Goulaine ανήκε στην οικογένεια Goulaine εκτός από την περίοδο 1788-1858 όταν έγινε ιδιοκτησία μιας ολλανδικής τράπεζας κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Όντας ένα από τα τελευταία κάστρα του Λίγηρα που εξακολουθεί να κάνει κρασί, το Goulaine παράγει μερικά λευκά της Loire Valley, συμπεριλαμβανομένων των Muscadet και Folle Blanche. Λέγεται ότι η προηγούμενη σεφ του Château de Goulaine, κα Clémence Lefeuvre, εφηύρε την σος Beurre Blanc. Σήμερα μπορείτε να μείνετε ένα βράδυ στο Château de Goulaine ή να το νοικιάσετε για γάμο.

Schloss Johannisberg
• Ιδρύθηκε το 1100 μ.Χ.
Υπάρχουν αρχεία από παραγγελία 6.000 λίτρων κρασιού κατά τη διάρκεια του κανόνα του Καρλομάγνου στα τέλη της δεκαετίας του 700! Το Schloss Johannisberg καταστράφηκε μία φορά από επιδρομές των αγροτών στον Πόλεμο των Χωρικών στη Γερμανία το 1525. Εκεί βρίσκονται οι αρχαιότεροι αμπελώνες Riesling στο κόσμο και επίσης λέγεται ότι εκεί έγινε το πρώτο κρασί καθυστερημένου τρύγου το 1775. Μέχρι τότε τα σταφύλια με ευγενή σήψη δεν θεωρούνταν κατάλληλα για οινοποίηση.

Barone Ricasoli
• Ιδρύθηκε το 1141 μ.Χ.
Αυτό το κάστρο ανήκε σε μια οικογένεια στην Τοσκάνη όταν η Φλωρεντία και η Σιένα ήταν ακόμα πόλεις-κράτη! Το οινοποιείο Ricasoli επέζησε από εσωτερικές διαμάχες της Ιταλίας στα μέσα της δεκαετίας του 1200, τον Μαύρο Θάνατο στα μέσα της δεκαετίας 1300, την άνοδο των Medicis μέχρι το 1700 και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα μπορείτε να βρείτε το πιο διάσημο κρασί τους,το "Castello di Brolio", για περίπου $ 70.

Schloss Vollrads
• Ιδρύθηκε το 1211 μ.Χ.
Η παλαιότερη τεκμηριωμένη πώληση κρασιού από το κάστρο Schloss Vollrads ήταν το 1211, όταν ένα διψασμένο μοναστήρι στο Mainz έστειλε μια γραπτή παραγγελία. Το οινοποιείο που βρίσκεται στη περιοχή Rheingau παράγει μια μεγάλη ποικιλία από κρασιά Riesling. Μπορείτε να επισκεφθείτε το εστιατόριο τους για να τιμήσετε μια οινοπαραγωγή που μετράει 800 χρόνια και δοκιμάστε τα Rieslings τους με το κλασσικό γερμανικό bratwurst.

Codorniu Cava House
• Ιδρύθηκε το 1551 μ.Χ.
Είναι το πρώτο οινοποιείο αφρώδους οίνου στην Ισπανία και όμως δεν ξεκίνησε με αφρώδη. Είχε αμπελώνες και εγκατάσταση οινοποίησης από τα μέσα του 1500, ωστόσο ήταν το 1820, όταν το Codorniu άρχισε να κάνει Cava που την ανέφερε ως σαμπάνια. Σήμερα το κτήμα Codorniu είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους παραγωγούς Cava στον κόσμο, με ετήσια παραγωγή περίπου 5 εκ. κιβώτια.

Parras de la Fuente Casa Madero Winery
• Ιδρύθηκε το 1597
Όσον αφορά την οινοπαραγωγή στο Νέο Κόσμο, το αρχαιότερο οινοποιείο στην Αμερική βρίσκεται στο Μεξικό! Το Casa Madero είναι στη περιοχή Parras de la Fuente, μια μικροσκοπική εύφορη κοιλάδα στο Coahuila του Μεξικό, δηλαδή στην βορειοανατολική μεξικανική πολιτεία δίπλα στα σύνορα του Τέξας. Ναυαρχίδα κρασιού είναι το Casa Madero που αποτελείται σε ίσα μέρη από Merlot, Cabernet Sauvignon και Tempranillo. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν οινοποιεία μέχρι το 1810, που ιδρύθηκε το οινοποιείο Brotherhood Winery στη Νέα Υόρκη.

Πηγή : http:www.krasiagr.com