20 Μυστικά για ουσιαστικές σχέσεις

Image placeholder
1. Όταν δύο άνθρωποι γνωρίζονται, το βραβείο πάει πάντα σε αυτόν με την μεγαλύτερη αυτογνωσία. Θα είναι πιο ήρεμος, με αυτοπεποίθηση, πιο άνετος.

2. Ποτέ μην επιτρέπεις να καθορίζεται το πώς νιώθεις από την συμπεριφορά άλλων ανθρώπων.

3. Δίνε λίγη σημασία στο τι κάνουν ή λένε οι άλλοι. Προσπάθησε να βλέπεις τα καλά κρυμμένα κίνητρα πίσω από τις πράξεις ή λέξεις.

4. Οποιαδήποτε ανθρώπινη σχέση απαιτεί υποταγή της αυθεντικής σου φύσης και ακεραιότητας σε κάποιον άλλον, είναι λάθος.

5. Πνευματικά μιλώντας, δεν υπάρχει καμιά διαφορά ανάμεσα σε σένα και σε έναν άλλον άνθρωπο. Είμαστε όλοι ΕΝΑ. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να βλάψουμε κάποιον, χωρίς να βλάψουμε τον εαυτό μας ή να βοηθήσουμε κάποιον χωρίς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας.

6. Όταν ελευθερωθούμε από τις άχρηστες προσδοκίες που έχουμε από τους άλλους, δεν μπορεί κανείς να μας πληγώσει ή βλάψει.

7. Κάνεις ένα τεράστιο βήμα προς την πνευματική σου ωριμότητα όταν αρνηθείς να υπερασπιστείς εκνευρισμένα τον εαυτό σου στο άκουσμα άδικης δυσφήμισης ή κατηγορίας.

8. Μπορείς να κατανοήσεις τους άλλους στον βαθμό που μπορείς να κατανοήσεις τον εαυτό σου. Μάθε τον εαυτό σου καλύτερα.

9. Μην φοβάσαι να βιώνεις πλήρως οτιδήποτε συμβαίνει στις ανθρώπινες σχέσεις σου, κυρίως τον πόνο και την απογοήτευση. Θα τα δεις όλα πιο καθαρά.

10. Ο άνθρωπος που πραγματικά ξέρει τι σημαίνει να αγαπάς, δεν έχει καμιά ανησυχία όταν η αγάπη του απορριφθεί ή αγνοηθεί.

11. Αν χάσεις έναν πολύτιμο άνθρωπο, μην βιαστείς να τον αντικαταστήσεις. Αυτό θα σε εμπόδιζε να εξετάσεις τον πόνο σου και τα συναισθήματά σου και να ελευθερωθείς από αυτά.

12. Μην φοβάσαι να είσαι τίποτα κοινωνικά. Είναι πολύ πιο βαθιά και ουσιαστική αλήθεια από ό,τι φαίνεται στην επιφάνεια.

13. Οποιαδήποτε δυσάρεστη εμπειρία με έναν άλλον άνθρωπο είναι μια ευκαιρία να τον δεις όπως είναι, όχι όπως θα ήθελες να είναι. Όσο πιο δυσάρεστος είναι ο άλλος, τόσα πιο πολλά μπορεί να σου διδάξει.

14. Μπορείς να γίνεις εκπληκτικά ελεύθερος από την αδικία και την θυματοποίηση όταν ακούς άλλους να παραπονιούνται για την αδικία και να θυματοποιούν τους εαυτούς τους.

15. Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε μια αρετή σε έναν άλλον άνθρωπο αν δεν την κατέχουμε και οι ίδιοι. Μόνο ένας αγαπητός, καλοσυνάτος άνθρωπος μπορεί να αναγνωρίσει αυτές τις αρετές σε κάποιον που τις κατέχει.

16. Μην μπερδεύεις την επιθυμία με την αγάπη. Η επιθυμία φεύγει και ψάχνει απεγνωσμένα για αναγνώριση. Η αγάπη είναι πάντα εκεί.

17. Υπάρχουν μέρη σου που θέλουν μια όμορφη ζωή και μέρη σου που δεν θέλουν. Τοποθέτησε τον εαυτό σου στο μέρος των θετικών δυνάμεων και κάνε ό,τι μπορείς για να μένεις εκεί όσο περισσότερο μπορείς.

18. Σταμάτα να ζεις με κατασκευασμένους φόβους του τι θα σκεφτούν οι άλλοι για σένα και τι θα σκεφτείς εσύ για τον εαυτό σου.

19. Μην προσπαθείς να γίνεις καλός άνθρωπος. Γίνε αληθινός. Η αλήθεια είναι καλοσύνη.

20. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον είναι να μεταμορφώσεις τον εσωτερικό σου κόσμο έτσι ώστε να μεταδώσεις το αυθεντικό παράδειγμα καλοσύνης.

spiritscience.gr