Έξυπνες κατασκευές με παλιά σερβίτσια

Image placeholder
Μπορείτε να φτιάξετε όμορφα φωτιστικά οροφής με κούπες και μπωλ. Συνδυάστε κούπες σε διαφορετικά μεγέθη και κρεμάστε τις από το ταβάνι – είτε σε διαφορετικό ύψος, είτε στη σειρά. Τρυπήστε τη βάση μιας κούπας και ενός μπωλ και κολλήστε τα μεταξύ τους με εποξική κόλλα. Προσθέστε το καλώδιο και τη λάμπα, και το φωτιστικό σας είναι έτοιμο!

Πώς μπορώ να τρυπήσω κεραμικά σκεύη;
Το σημαντικότερο είναι να έχετε την κατάλληλη κεφαλή για τρυπάνι – το μόνο που χρειάζεται μετά είναι λίγη εξάσκηση. Χρησιμοποιήστε την ειδική κυλινδρική κεφαλή για κεραμικά. Συνήθως στην άκρη υπάρχει ένα άνοιγμα που επιτρέπει τη ροή νερού για να διατηρείται κρύο το κεραμικό. Μην ξεχνάτε ότι η άκρη μπορεί εύκολα να γλιστρήσει, ειδικά στις γυαλισμένες επιφάνειες.

Φροντίστε η κεφαλή να είναι πάντα νωπή. Μπορείτε να τοποθετήσετε το κεραμικό σε μια λεκάνη και να το τρυπήσετε ενώ είναι βυθισμένο σε νερό. Έτσι διατηρείται κρύο και παρατείνεται ο χρόνος ζωής της κεφαλής του τρυπανιού.

Φτιάξτε μια βάση για να κρατάει σταθερά τα κομμάτια όταν τρυπάτε. Κάντε μια τρύπα σε ένα μικρό κομμάτι ξύλου, σε μέγεθος που να χωράει την κεφαλή του τρυπανιού, και κρατήστε το ξύλο όσο τρυπάτε το αντικείμενο.

Αν δυσκολεύεστε ακόμη, κρατήστε την κεφαλή σε γωνία και κάντε αρχικά μια μικρή τρύπα. Στη συνέχεια κρατήστε και πάλι κάθετα το τρυπάνι και ολοκληρώστε την τρύπα.
Για σωστή ρύθμιση της ταχύτητας, ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως αναγράφονται στη συσκευασία.

Δείξτε υπομονή – η διαδικασία μπορεί να πάρει αρκετή ώρα για να ολοκληρωθεί. Μην πιέζετε πολύ το τρυπάνι για να μην σπάσει ή ραγίσει το κεραμικό και μην ξεχνάτε να κρατάτε σταθερό το αντικείμενο.

epithimies.gr