Απίθανες πατάτες φούρνου με παρμεζάνα και σκόρδο | e-gynaikes.gr

Απίθανες πατάτες φούρνου με παρμεζάνα και σκόρδο

Δημοσιεύθηκε 10/10/2017

Υλικά :
Μερικές μεγάλες πατάτες κομμένες
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
2 κ.γ σκόρδο σε σκόνη για να πάει παντού ομοιόμορφα
4 κ.σ λάδι ελιάς
Αλάτι, πιπέρι, καρυκεύματα της αρεσκείας σας
Προαιρετικά μαϊντανός

Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι, τα καρυκεύματα που θέλουμε κι αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε με το λάδι ελιάς, να πάει παντού.

Τώρα ρίχνουμε τα υλικά με τα μπαχαρικά και το σκόρδο πάνω στις πατάτες καθώς και την τριμμένη παρμεζάνα, κοιτώντας να πάνε παντού.

Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, τις βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό κι αν θέλουμε μπορούμε να βουτήξουμε και σε ένα μπολ με γιαούρτι ή sour cream.

womannow.gr