Πατάτες γεμιστές με μπέικον και τυρί | e-gynaikes.gr

Πατάτες γεμιστές με μπέικον και τυρί

Δημοσιεύθηκε 12/10/2017

Νόστιμες ψητές πατάτες, γεμιστές με τυρί και μπέικον. Νια συνταγή που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, αλλά και σαν κύριο πιάτο, μαζί με πράσινη σαλάτα.

Υλικά (για 4 πατάτες) :
Πατάτες: 4 μέτριες, με τη φλούδα, καλά πλυμμένες
Μπέικον καπνιστό: 200 γρ. κομμένο κομματάκια
Ξερό κρεμμύδι: 1 μικρό, πολύ καλά ψιλοκομμένο
Βούτυρο: 2 κουταλιές σούπας
Γάλα: 1/2 κούπα
Ημίσκληρο τυρί: 1 κούπα, χοντροτριμμένο (τσένταρ, ένταμ, γκούντα, κασέρι κτλ)
Μαϊντανό: λίγο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Εκτέλεση:
Ανάβετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Τρυπάτε με ένα πιρούνι τις πατάτες σε πολλά σημεία και τις βάζετε μέσα στο φούρνο (σε ταψάκι ή σε σχάρα) μέχρι να μαλακώσουν μέχρι μέσα, 50 περίπου λεπτά. Όταν ψηθούν τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς.

Ενώ οι πατάτες ψήνονται, βάζετε το μπέικον σε τηγάνι και το βάζετε σε μέτρια φωτιά να ροδίσει, 2 – 3 λεπτά.

Προσθέτετε και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει, άλλα 3 λεπτά περίπου (ανακατεύετε τακτικά για να μην μαυρίσει το κρεμμύδι. Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε για αργότερα.

Όταν οι πατάτες θα έχουν κρυώσει αρκετά, κόβετε το πάνω ένα τρίτο τους οριζόντια και με κουτάλι αδειάζετε τη σάρκα τους σε μπολ. Λαδώνετε ένα ταψάκι και βάζετε μέσα τις αδειασμένες πατάτες.

Με πιρούνι ή την ειδική κουτάλα του πουρέ, πολτοποιείτε την σάρκα που αδειάσατε από τις πατάτες. Προσθέτετε το βούτυρο και το γάλα και τα τυριά και ανακατεύετε καλά. Τέλος προσθέτετε το μπέικον με το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Προσθέτετε και όσο αλατοπίπερο σας αρέσει και ανακατεύετε ξανά.

Με αυτό το μείγμα γεμίζετε τις άδειες πατάτες και τις ξαναβάζετε στο φούρνο. Τις ψήνετε για 30 περίπου λεπτά (να ροδίσει η επιφάνεια).

Σερβίρετε τις πατάτες πολύ ζεστές.

radicio.com