Σε αυτήν την πόλη ζουν άνθρωποι από 187 διαφορετικές εθνικότητες!

Image placeholder
Διαβάζοντας των τίτλο, πιθανόν να ταξιδεύετε ήδη στη Νέα Υόρκη. Όμως, η πόλη που φιλοξενεί τους περισσότερους διεθνείς οργανισμούς και το 40% των κατοίκων της είναι αλλοδαποί βρίσκεται στην Ευρώπη!

Η Γενεύη είναι ένας παράδεισος για τους ντόπιους και ταυτόχρονα προσελκύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο για εργασία, δίπλα στην όμορφη λίμνη της, με θέα στο Mont Blanc.

Διεθνείς οργανισμοί – όπως ο Ερυθρός Σταυρός και τα Ηνωμένα Έθνη – χρησιμοποιούν σαν έδρα τη Γενεύη, επηρεάζοντας τα δημογραφικά της στοιχεία. Το 40% των κατοίκων προέρχεται από 187 διαφορετικές χώρες.

Παρά τις διεθνείς επιρροές, η Γενεύη εξακολουθεί να διατηρεί τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα και την ιστορία της. Τον 16ο αιώνα, ο Ιωάννης Καλβίνος, κορυφαίος προτεστάντης μεταρρυθμιστής, έδωσε πολλά από τα επαναστατικά κηρύγματα του εδώ. Ο Ερρίκος Ντυνάν βοήθησε στην ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη το 1863 και αυτές οι ανθρωπιστικές ιδέες ενέπνευσαν την πρώτη Σύμβαση της Γενεύης το 1864.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 από την UBS, η Γενεύη είναι η τρίτη πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, μετά τη Νέα Υόρκη και τη Ζυρίχη. Αλλά, αυτό συμβαίνει επειδή η Γενεύη διαθέτει επίσης ένα από τα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια, παρέχοντας τους εργαζόμενους με μεγάλη μισθούς και μεγάλα οφέλη.

travelstyle.gr