Ντοματόψωμα με τυρί και ρίγανη | e-gynaikes.gr

Ντοματόψωμα με τυρί και ρίγανη

Δημοσιεύθηκε 05/11/2017

Υλικά
1 κιλό αλεύρι
400 ml νερό
1 κύβος μαγιάς
100 γρ λάδι
1 κ.σ. αλάτι
2 ½ κ.γλ. ζάχαρη
λίγο επιπλέον λάδι για άλλειμα
2 φλιτζάνια τυρί φέτα
2 ντομάτες
Ρίγανη

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλεύρι σταδιακά.

Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για μισή ώρα περίπου να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στο μεταξύ κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλους κύβους ή και κομμάτια αν θέλουμε και τις βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στον αέρα να «στεγνώνουν».

Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας, ρίχνουμε σε αυτό τη ντομάτα και τη φέτα και πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά ψωμάκια, λεπτά σα λαγανίτσες. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Αν μας αρέσει μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κρεμμυδάκι πράσινο σωταρισμένο και στεγνό.