Πως βγάζουμε το χνούδι από τα ρούχα μας

Image placeholder
Δεν μας αρέσει να φοράμε ρούχα γεμάτα στα χνούδια. Δείτε πως μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά :

Με σελοτέιπ

Κόβουμε λίγο σελοτέιπ και το περνάμε με τα 2 χέρια πάνω από το ρούχο – από την πλευρά φυσικά που βρίσκεται η κόλλα. Εάν το χνούδι που έχει πιάσει δεν είναι υπερβολικά πολύ και διάχυτο σε όλο το ρούχο, θα εκπλαγούμε από το πόσο αποδοτική είναι αυτή η, σχεδόν ερασιτεχνική, μέθοδος. Το χνούδι κολλάει πάνω στο σελοτέιπ και φεύγει από το ρούχο.

Με ειδική βούρτσα που αφαιρεί τα χνούδια
Κι όμως υπάρχουν και τέτοιες βούρτσες και μάλιστα είναι πολύ αποτελεσματικές. Στην πράξη λειτουργούν όπως το σελοτέιπ αλλά πιο …οργανωμένα. Βουρτσίζουμε δηλαδή τα ρούχα μας και τα χνούδια κολλάνε πάνω στη βούρτσα αφήνοντας το ύφασμα καθαρό.

Με αποχνουδωτή
Πρόκειται για ένα ειδικό μηχάνημα που λειτουργεί με μπαταρίες και αφαιρεί εύκολα χνούδι και τρίχες από τα ρούχα. Είναι αποδοτικό, εύχρηστο και σε χαμηλή τιμή.

Με ξυραφάκι
Επιλέγουμε ένα κοφτερό ξυραφάκι, απλώνουμε το ρούχο και το τεντώνουμε και στη συνέχεια με προσοχή μαζεύουμε το χνούδι από πάνω του. Πάντως τη συγκεκριμένη λύση θα την προτείναμε ως την τελευταία επιλογή ενώ εάν είναι …αναπόφευκτη η επιλογή της καλό είναι να δοκιμάσουμε αρχικά το ξυραφάκι σε κάποιο παλιό ρούχο – για προφανείς λόγους!

praktikesidees.gr