Η πιο μακριά γυάλινη γέφυρα στον κόσμο !!!

Image placeholder
Μια γυάλινη γέφυρα που μετράει ένα επιβλητικό ύψος των 500 μέτρων έχει ανοίξει στην Κίνα. Το διαφανές μονοπάτι είναι η μακρύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο και έχει σχεδιαστεί για να «κουνιέται λίγο» όταν οι τουρίστες περπατούν πάνω της, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Είναι 60 μέτρα μεγαλύτερη από την προηγούμενη μεγαλύτερη γέφυρα, η οποία βρίσκεται επίσης στην Κίνα. Η γέφυρα πλάτους 6,5 μέτρων κρέμεται 230 μέτρα πάνω από το έδαφος – περίπου το ύψος ενός κτηρίου 66 ορόφων – ανάμεσα σε δύο βουνά στην γραφική περιοχή Χονγκιάγκου στην επαρχία Χεμπέι.

Η γέφυρα με τον γυάλινο πυθμένα μήκους 500 μέτρων βρίσκεται στην περιοχή της Χονγκιάγκου στην Κίνα.

Το θεαματικό τουριστικό αξιοθέατο, το οποίο άνοιξε στις 24 Δεκεμβρίου, είναι στρωμένο με 1.077 γυάλινες πλάκες, ανέφερε η Peoples Daily Online, επικαλούμενη την China Daily. Κάθε μία από τις πλάκες είναι πάχους 5 εκατοστών και ολόκληρη η γέφυρα ζυγίζει 70 τόνους.

Το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό της γέφυρας θα μπορούσε να είναι η «αίσθηση της ταλάντευσης». Ο όμιλος Hebei Bailu, η εταιρεία που δημιούργησε τη γέφυρα, δήλωσε στους ντόπιους δημοσιογράφους ότι ελπίζουν ότι η κίνηση αιώρησης θα μπορούσε να διασκεδάσει τους επισκέπτες καθώς περνούν το μαγευτικό τοπίο στο μονοπάτι που προκαλεί ίλιγγο.

Προηγουμένως, η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο μετρούσε μήκος 430 μέτρων και βρίσκεται στο μεγάλο φαράγγι Ζαντζιάιε στην επαρχία Χουνάν της νότιας Κίνας.

Το εντυπωσιακό μονοπάτι είναι η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 60 μέτρα.

Η γέφυρα Χονγκιάγκου θα μπορούσε να υποστηρίξει κατ ανώτατο όριο 2.000 άτομα. Ωστόσο, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, η διοίκηση θα επιτρέψει μόνο 500 τουρίστες να σταθούν σε αυτό ανά φορά. Πέρυσι, η γέφυρα με γυάλινο πυθμένα στο Ζαντζιάιε αναγκάστηκε να κλείσει μόλις 13 ημέρες από τότε που άνοιξε λόγω του συντριπτικού αριθμού τουριστών.

travelstyle.gr