Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ | e-gynaikes.gr

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ

Δημοσιεύθηκε 28/01/2018

Υλικά :
4 στήθη από κοτόπουλο
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
2 κ. σούπας αλεύρι
1 κ. σούπας κάρυ
1 φλ. ζωμό κότας
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ. σούπας μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
*Προαιρετικά λίγο αρακά και καρότα

Εκτέλεση :
Κόβουμε το φιλέτο σε κύβους και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα γουόκ. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι σε φέτες και το σκόρδο εάν το βάλουμε.

Ανακατεύουμε λίγο το κρεμμύδι μέσα στο λάδι, και ρίχνουμε αμέσως το κοτόπουλο. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

Τότε χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε το κάρυ και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσοχή μην καεί το αλεύρι. Θέλει γρήγορες κινήσεις.

Το αλεύρι καβουρντίζεται σε δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τον ζωμό .H μεγάλη θερμοκρασία βράζει τον ζωμό ακαριαία με μεγάλη ένταση δημιουργώντας μια υπέροχα παχύρευστη σάλτσα.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για λίγο ακόμη, 5-10 λεπτά να φέρουμε την πυκνότητα της σάλτσας εκεί που μας αρέσει. Συγχρόνως ελέγχουμε το αλάτι και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται.

Αν θέλουμε αρακά και καρότα τα ρίχνουμε αμέσως μετά την κρέμα γάλακτος για να βράσουν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Θα κρατάνε λίγο, αν τα θέλετε πιο μαλακά μπορείτε να τα ρίξετε στην σάλτσα και βρασμένα. Αυτά είναι κυρίως για να δώσουμε λίγο χρώμα στο φαγητό.

Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι, του πάει πολύ!

cookeatup.com