Πως να φτιάξετε το δικό σας κεφίρ | e-gynaikes.gr

Πως να φτιάξετε το δικό σας κεφίρ

Δημοσιεύθηκε 03/02/2018

Το κεφίρ είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητεςΓια περισσότερα κάντε κλικ εδώ
…..

Μπορείτε να το αγοράσετε έτοιμο από το super market αλλά εάν θέλετε να το ετοιμάζετε μόνοι σας θα πρέπει να ξέρετε ότι η φροντίδα του είναι καθημερινή.

Αρχικά αγοράζετε το κεφίρ από κάποιο κατάστημα βιολογικών κυρίως προϊόντων ή σας το δίνει κάποιος γνωστός σας που του περισσεύει (Το κεφίρ θα δείτε ότι με τον καιρό πολλαπλασιάζεται και έτσι ανάλογα με τις ανάγκες σας θα αναγκαστείτε ή να το πετάξετε ή να το δώσετε)

Το βάζετε σε γυάλινο βάζο με πλαστικό καπάκι (προσοχή όχι μεταλλικό)

Το καλύπτεται με γάλα φρέσκο και το αφήνεται εκτός ψυγείου

Μετά από 12 ώρες περίπου το υγρό θα έχει πήξει





Τότε μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο

Σε 24 ώρες ή και λίγο νωρίτερα μπορείτε να το καταναλώσετε

Για να το καταναλώσετε το σουρώνεται σε ένα δοχείο





Πίνετε αυτό που θα περάσει από το σουρωτήρι

Αφού σουρωθεί αυτό που έχει μείνει στο σουρωτήρι το πλένετε πολύ καλά κάτω από άφθονο παγωμένο νερό για να φύγει κάθε ίχνος γάλακτος (για να μην σας ξινίσει)

Αφού πλύνετε καλά και το βαζάκι (προσοχή ποτέ δεν χρησιμοποιείται χλωρίνη) ρίχνετε μέσα το κεφίρ και το φρέσκο γάλα.

Έτσι συνεχίζεται η διαδικασία

Εάν δεν θέλετε να το πιείτε αμέσως μπορείτε να το συντηρήσετε στο ψυγείο και να καταναλωθεί σε τρεις μέρες

Εάν το βαρεθείτε ή θέλετε να λείψετε μερικές μέρες, κανένα πρόβλημα. Το συντηρείτε στο ψυγείο και όταν επιστρέψετε το πλένετε πολύ καλά, πετώντας το υγρό που έχει παραχθεί και αρχίζετε πάλι τη διαδικασία.

Μ.Χ.