Σάλτσα BBQ | e-gynaikes.gr

Σάλτσα BBQ

Δημοσιεύθηκε 09/02/2018

Υλικά :
1 φλιτζάνι κέτσαπ
1/4 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο
1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη (ή 3 κουταλιές μέλι)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας σκόνη τσίλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση :
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετέ το μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε τα για 15 λεπτά έως ότου πήξουν.

Μυστικό: Κατά το ψήσιμο, μην αλοίφετε τα κρεατικά με τη σάλτσα μπάρμπεκιου από την αρχή. Αλοίψτε τα κατά την τελευταία φάση, περίπου 5-7 λεπτά πριν τα βγάλετε από τη φωτιά. Έτσι δεν θα καεί η σάλτσα, αλλά θα κάνει το κρέας πιο τραγανό εξωτερικά.

botilia.gr