Πατατοπιτάκια φούρνου νηστίσιμα | e-gynaikes.gr

Πατατοπιτάκια φούρνου νηστίσιμα

Δημοσιεύθηκε 06/03/2018

Υλικά :
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν
220 γρ. νερό
150 γρ. σπορέλαιο
1 κ.σ. ξύδι
500 γρ. πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
φύλλα φρέσκου δυόσμου
άνηθο
μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι
ρίγανη
1/3 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση :
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα έως ότου μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις πατάμε με το εργαλείο του πουρέ.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτουμε την πατάτα , τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα.

Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Κάνουμε λακουβίτσα και προσθέτουμε το νερό , το σπορέλαιο και το ξύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε την πατάτα.

Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρές μπουκιές αφήνοντάς τες στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Όσο απολαυστικές είναι ζεστές άλλο τόσο είναι και κρύες.

thegastrin.blogspot.gr