Καπ ντ Αγκντ, η «πόλη των γυμνών» | e-gynaikes.gr

Καπ ντ Αγκντ, η «πόλη των γυμνών»

Δημοσιεύθηκε 21/09/2015

Το Καπ ντ Αγκντ, στη Νότια Γαλλία, είναι γνωστό ως «πόλη των γυμνών» λόγω της μεγάλης κατασκήνωσης γυμνιστών που... δημιουργήθηκε εκεί πριν από 40 χρόνια.

Σήμερα, μπορεί να φιλοξενήσει ως και 40.000 άτομα το καλοκαίρι, διαθέτοντας το δικό της λιμάνι με μαρίνα για σκάφη, διαμερίσματα, ξενοδοχείο, καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ. Και όλα αυτά δίπλα σε μια παραλία μήκους 2 χλμ., όπου ο κόσμος χαίρεται τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς να φοράει απολύτως τίποτε.

Αυτοί όμως χωρίζονται σε δύο «φυλές»: Από τη μια πλευρά βρίσκονται οι «παραδοσιακοί γυμνιστές», αυτοί δηλαδή που λένε ότι πηγαίνουν εκεί κάθε χρόνο με τις οικογένειές τους για να απολαύσουν τη φύση χωρίς τα περιττά ρούχα, και από την άλλη μια νέα εσοδεία τουριστών με ελευθεριάζοντα ήθη, που συνδυάζουν τον γυμνισμό με την ξέφρενη διασκέδαση, το ελεύθερο σεξ και τις ανταλλαγές συντρόφων.

Από τη δεκαετία του 1990 το Καπ ντ Αγκντ έχει αποκτήσει τη φήμη του μέρους στο οποίο συρρέουν οι τολμηροί φυσιολάτρες της Ευρώπης για να συμμετάσχουν στην τέλεια «σεξουαλική Σοσιαλδημοκρατία».

Η γυμνή... πελατεία
Ωστόσο κάθε πτυχή της καθημερινότητας της πόλης δεν διαφέρει και πολύ από αλλού: υπάρχει τράπεζα, ταχυδρομείο, πολλά σουπερμάρκετ, κομμωτήρια, ιχθυοπωλεία, καταστήματα οπτικών και μπουτίκ με ρούχα. Πλήρως ντυμένοι υπάλληλοι εξυπηρετούν, με σουρεαλιστική αδιαφορία, τους εντελώς γυμνούς πελάτες.

Τίποτε σε αυτή την κλίμακα δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Πέρυσι, το Μόναχο δημιούργησε έξι αστικές ζώνες γυμνιστών, αλλά αυτές βρίσκονται σε απομονωμένο δασικό χώρο.

Πινακίδες απειλούν με φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο € 15.000 όποιον κάνει σεξουαλικές πράξεις σε δημόσια θέα. Αλλά οι «échangistes» (όσοι ανταλλάσσουν ερωτικούς συντρόφους) έχουν αυξηθεί σε αριθμό από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, υποσκελίζοντας τους παραδοσιακούς «αγνούς» γυμνιστές.

Σήμερα το Καπ ντ Αγκντ εξαρτάται οικονομικά από τους ελευθεριάζοντες γυμνιστές. Μαγαζιά με σέξι ρούχα και φετίχ είναι πανταχού παρόντα. «Είναι ένα θέρετρο γυμνιστών, αλλά είναι γεμάτο με μαγαζιά που πουλούν... ρούχα» λέει ο Ρισάρ, ένας σερβιτόρος σε πιτσαρία και βετεράνος γυμνιστής στο χωριό.

Η αστυνόμευση και η καθημερινότητα
Άλλο φλέγον ζήτημα; Πώς αστυνομεύεις μια πόλη γυμνών; Με διακριτικότητα. Οι Αρχές συνεργάζονται με τα κλαμπ, που έχουν την ευθύνη για την τήρηση της τάξης στους χώρους διασκέδασης, και με υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας που παρεμβαίνουν όταν είναι απαραίτητο.

Άνδρες της γαλλικής αστυνομίας είναι πάντα σε ετοιμότητα για να αμβλύνουν τις υπερβολές στην παραλία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η μικροεγκληματικότητα; Σχεδόν ανύπαρκτη στην παραλία. «Πού θα κρύψει ο κλέφτης τα κλοπιμαία του; Αφού είναι ολόγυμνος» λέει γελώντας ο Τζόνι Γουόκερ, ο μοναδικός ξένος ιδιοκτήτης μπαρ του χωριού.

Πηγή : www.tro-ma-ktiko.blogspot.gr