Οι πιο ευτυχισμένες χώρες της γης | e-gynaikes.gr

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες της γης

Δημοσιεύθηκε 30/05/2018

2018: Τι μετράει ο Δείκτης της Παγκόσμιας Ευτυχίας του ΟΗΕ, ποιες είναι οι πιο ευτυχείς και πιο δυστυχείς χώρες και σε ποια κράτη ευτυχούν οι μετανάστες;

Η έκθεση για την Παγκόσμια Ευτυχία 2018, κατέταξε 156 χώρες, σύμφωνα με τις επιδόσεις τους σε δείκτες όπως το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, η κοινωνική στήριξη, η ελευθερία, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, η γενναιοδωρία, η απουσία διαφθοράς. Η Φινλανδία είναι το πιο ευτυχισμένο έθνος στη γη, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ΟΗΕ. Η Φινλανδία κατατάσσεται ως η πιο σταθερή, ασφαλής και καλύτερα διοικούμενη χώρα στον κόσμο.

Είναι επίσης μεταξύ των λιγότερο διεφθαρμένων και πιο κοινωνικά προοδευτικών. Η αστυνομία της είναι η πιο αξιόπιστη στον κόσμο και οι τράπεζές της οι πιο υγιείς.

Στην έρευνα επισημαίνεται πως αν και όλες οι σκανδιναβικές χώρες σημείωσαν υψηλούς δείκτες σχετικά με τα εισοδήματα, την κοινωνική στήριξη, την ελευθερία, την εμπιστοσύνη και την γενναιοδωρία, η Φινλανδία ανέβηκε από την πέμπτη θέση που ήταν πέρυσι παίρνοντας τα πρωτεία από τη Νορβηγία. Ο ΟΗΕ καταγράφει επίσης τη σταθερή παρακμή των ΗΠΑ, παρότι η χώρα τους έγινε πλουσιότερη, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως συναντά την κρίση της παχυσαρκίας, της κατάχρησης ουσιών και της κατάθλιψης.

Το Μπουρούντι είναι τελευταίο στον κατάλογο του δείκτη ευτυχίας. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 79h θέση, ανάμεσα στη Σερβία και το Τατζικιστάν. Για πρώτη φορά από το 2012, η έκθεση κατέταξε και την ευτυχία των αλλοδαπών μεταναστών σε 117 χώρες. Η Φινλανδία κατέχει τα πρωτεία και σε αυτήν την κατηγορία αφού οι μετανάστες της μικρής βόρειας χώρας φαίνεται πως μοιράζονται τα θετικά του να ζει κανείς εκεί. Οι λιγότερο ευτυχείς αλλοδαποί είναι από τη Συρία η οποία μαστίζεται από εμφύλιο πόλεμο επί επτά χρόνια.

Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες το 2018 είναι οι:
Φινλανδία
Νορβηγία
Δανία
Ισλανδία
Ελβετία
Ολλανδία
Καναδάς
Νέα Ζηλανδία
Σουηδία
Αυστραλία


doctv.gr