Γεωύφασμα : Μια οικονομική και οικολογική μέθοδος για την καταπολέμηση των ζιζανίων

Image placeholder
Τα ζιζάνια, δηλαδή τα αγριόχορτα, εκτός από το ότι ασχημίζουν τον κήπο μας, μεταφέρουν αρρώστιες και επιβλαβή έντομα στα φυτά μας, αλλά και τους στερούν το νερό που είναι τόσο απαραίτητο για τη ζωή τους. Μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά εύκολα και οικολογικά με τη χρήση του γεωυφάσματος.

Στην Ελλάδα η καταπολέμηση των ζιζανίων αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα εγχειρήματα.

Η χρήση του γεωυφάσματος μας βοηθάει να απαλλαγούμε μόνιμα από τα ζιζάνια αλλά επίσης, κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό, βοηθάει στην εξοικονόμηση του νερού του ποτίσματος.

Τι είναι το Γεωύφασμα;
Πρόκειται για μια ανθεκτική πλαστική λινάτσα. Αντέχει στον ήλιο και δεν σκίζεται ακόμα κι αν πιέζεται από μεγάλο βάρος. Επιτρέπει την δίοδο του αέρα και του νερού ενώ σκιάζει εντελώς το έδαφος το οποίο καλύπτει κι έτσι τα ζιζάνια καταστρέφονται. Είναι ελαφρύ και κυκλοφορεί σε ρολά για την εύκολη εφαρμογή του.

Έχει πολλές εφαρμογές στον κήπο τόσο για την οικολογική καλλιέργεια του εδάφους και την εδαφοκάλυψη στον ανθόκηπο και το λαχανόκηπο, όσο και στην δημιουργία στοιχείων του κήπου χωρίς μπετόν ...

Εφαρμογή
Επιλέξτε το σημείο που θέλετε να καλύψετε. Μπορεί να είναι ήδη φυτεμένο ή να θέλετε τώρα να το φυτέψετε. Στην περίπτωση που είναι φυτεμένο ανοίξτε σε κάποιο σημείο το γεωύφασμα και περάστε το φυτό.

Όταν θέλετε να φυτέψετε, ανοίξτε την λακκούβα για το φυτό, σημαδέψτε το γεωύφασμα και ανοίξτε το σημείο.

Φυτέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο καλό πάτημα και το άφθονο πότισμα, τόσο πριν όσο και μετά την εφαρμογή...

Όλα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν με θαυμάσια αποτελέσματα τόσο στις μόνιμες θέσεις του ροδώνα σας, του ανθόκηπού σας ή στον οπωρώνα σας όσο και στον λαχανόκηπό σας.

avramis.gr