Γαριδάκι

Image placeholder
Το γαριδάκι είναι ένα τροπικό καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Μεξικό. Έχει πάρει το συγκεκριμένο όνομα καθώς τα εντυπωσιακά κρεμαστά φύλλα του σε χρώμα κεραμιδί (το πιο δημοφιλές), κίτρινο ή και ροζ/κόκκινο που περιβάλλουν τα άσπρα του λουλουδάκια, θυμίζουν πραγματικά γαρίδες.

Βασικά χαρακτηριστικά:
-Το γαριδάκι είναι ένα αειθαλές φυτό που συνήθως φθάνει σε ύψος γύρω στο ένα μέτρο. Ιδανική τοποθεσία για να ευδοκιμήσει είναι τα ημισκιερά σημεία του κήπου ή του μπαλκονιού μας (η έκθεση για πολύ ώρα στο δυνατό ήλιο δεν το βοηθάει), ενώ η ανθοφορία του ξεκινάει στα τέλη της άνοιξης και συνήθως διαρκεί έως και το φθινόπωρο.

-Το γαριδάκι χρειάζεται τακτικό πότισμα που το καλοκαίρι καλό είναι να γίνεται μέρα παρά μέρα ή και καθημερινά τις πολύ ζεστές περιόδους καθώς και τακτική λίπανση με το κατάλληλο υγρό λίπασμα. Το όποιο κλάδεμα το κάνουμε τέλη χειμώνα – αρχές της άνοιξης.

-Το γαριδάκι αναπτύσσεται τόσο σε κάποιο παρτέρι στον κήπο μας, όσο και σε ζαρντινιέρα ή γλάστρα – ακόμη και κρεμαστή λόγω του σχήματός του.

praktikesidees.gr