Ιβίσκος ο Συριακός

Image placeholder
Αυτόν τον ιβίσκο τον συναντάμε στα πεζοδρόμια και σε πάρκα. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικός, έχει άνθη σε μια ποικιλία χρωμάτων, είναι εύκολο φυτό στην καλλιέργεια και δεν χρειάζεται καμία απολύτως περιποίηση!

Αν αυτό δεν είναι ένα φυτό – θαύμα τότε πως θα μπορούσαμε αλλιώς να το χαρακτηρίσουμε;

Είναι θαμνώδες αλλά άνετα μπορούμε να το κλαδέψουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να το κάνουμε ένα μικρό δενδρύλλιο. Η ανθεκτικότητα του είναι μοναδική. Η καλλιέργεια του συγκεκριμένου φυτού είναι πανεύκολη και το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να μεγαλώνει σωστά είναι να το κλαδεύουμε κατά την Άνοιξη ώστε να φτιάχνουμε το σχήμα του.

Το κλάδεμα διαμόρφωσης γίνεται τούς μήνες Ιανουάριο ή Φεβρουάριο. Ανθίζει από Ιούνιο έως Οκτώβριο με άνθη, ανάλογα με την ποικιλία, ρόδινα, κόκκινα, ιώδη κ.α.

Ανθεκτικό στο ψύχος, τη ρύπανση και παραθαλάσσιες φυτεύσεις.Τα φύλλα του είναι τρίλοβα, οδοντωτά, βαθυπράσινα και η ανθοφορία του εντυπωσιακή με άνθη διαφόρων χρωμάτων (άσπρο, ρόζ, μώβ) μονά ή διπλά. Σαν φυτό δεν έχει ανάγκη από πολλά ποτίσματα αλλά αγαπά ιδιαίτερα τον ήλιο!

Μια ηλιόλουστη τοποθεσία θα κάνει το φυτό να βάλει όλες του τις δυνάμεις για να σας χαρίσει όσα περισσότερα άνθη μπορεί. Τέλος, αν και ικανό να πολλαπλασιαστεί με σπόρο προτιμάται ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα.

back-to-nature.gr