Ο άνθρωπος που δημιούργησε μόνος του ένα δάσος | e-gynaikes.gr

Ο άνθρωπος που δημιούργησε μόνος του ένα δάσος

Δημοσιεύθηκε 08/08/2018

Το όνομά του είναι Jadav Payeng και αυτό που κατόρθωσε μοναδικό, καθώς έφτιαξε κυριολεκτικά από το μηδέν ένα ολόκληρο δάσος.

Ο Jadav Payeng κάτοικος του Ασάμ της Ινδίας, πριν από χρόνια, πήρε την κατάσταση στα χέρια του, κληθείς να αντιμετωπίσει μια αντίστοιχου τύπου καταστροφή.

«Το 1979 η περιοχή που ζούσα καταστράφηκε. Οι κάτοικοι έπρεπε να αντιμετωπίσουν μια καταστροφική πλημμύρα. Πολλά φίδια ήρθαν στην περιοχή. Έπειτα ήρθε το καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες ήταν απίστευτα υψηλές. Τα φίδια δεν άντεχαν τη ζέστη και πέθαιναν. Τότε αποφάσισα να κάνω κάτι για να σώσω την περιοχή» δηλώνει ο ίδιος, παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση να φυτεύει ένα δέντρο κάθε μέρα.

Έτσι, ξεκίνησε το μεγάλο έργο που είχε στο μυαλό του. «Ξεκίνησα πολύ μικρός να φυτεύω ένα δέντρο κάθε μέρα σε κοντινή απόσταση το ένα με το άλλο. Κάθε μέρα περνούσα και φύτευα από ένα για έναν ολόκληρο χρόνο» δηλώνει ο άνδρας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα τεράστιο δάσος, το οποίο έχει σήμερα έκταση περίπου όσο δύο Central Parks. Δηλαδή δύο φορές σε έκταση το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο στη διοικητική περιφέρεια του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, που φτάνει τα 3,41 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

«Σταδιακά άρχισαν να έρχονται ζώα στο δάσος μου. Η Τίγρη της Βεγγάλης, ελέφαντες, ρινόκεροι κι άλλα άγρια ζώα».

Ο ίδιος θεωρεί πως πρέπει επιτέλους οι κυβερνήσεις να μαθαίνουν στα παιδιά με το σωστό τρόπο να αγαπάνε την φύση και να νοιάζονται γι αυτή από μικρή ηλικία: «Ας είναι κάθε παιδί υπεύθυνο για ένα δέντρο, έτσι η Ινδία θα γίνει πράσινη χώρα σε δέκα χρόνια».

«Θα συνεχίσω να φυτεύω δέντρα μέχρι να πεθάνω. Λέω στους ανθρώπους, αν ποτέ επιχειρήσετε να κόψετε τα δέντρα μου, θα πρέπει πρώτα να τα βάλετε μαζί μου. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να κόβονται τόσα δέντρα» συμπληρώνει ο άνδρας, που έχει σκοπό να διατηρήσει την φυσική ομορφιά του τόπου του.

in.gr