Πορτοφίνο (Portofino) - Ο παράδεισος της Ιταλικής Ριβιέρας!

Image placeholder
Το Πόρτοφίνο (Portofino) είναι ένα ιταλικό ψαροχώρι που αναδείχτηκε σε τουριστικό θέρετρο γνωστό για το μικρό του λιμάνι και τους διάσημους επισκέπτες του. Βρίσκεται στην επαρχία της Γένοβας στην Ιταλική Ριβιέρα. Το χωριό αναπτύσσεται γύρω από το λιμάνι του και συνδέεται στενά με την παραλία Παράτζι.

Το Πορτοφίνο με τους καταπράσινους λόφους, την θέα στην θάλασσα, τον ζεστό καιρό, το νόστιμο ιταλικό φαγητό και τα πολύχρωμα κτίρια που κυκλώνουν το λιμάνι του είναι η ενσάρκωση του La Dolce Vita.

Ιστορία
Το Πορτοφίνο, ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και με το όνομα Portus Delphini, δηλαδή το λιμάνι των δελφινιών, λόγω του μεγάλου αριθμού των δελφινιών που ζούσαν στο κόλπο.

Το 1171, μαζί με τη γειτονική Σάντα Μαργκερίτα Λιγκούρε, εντάχθηκε στην δικαιοδοσία της κοινότητας του Ραπάλλο. Μετά από 1229 ήταν μέρος της Δημοκρατίας της Γένοβας.

Τον 15ο αιώνα ήταν ένα φέουδο των οικογενειών όπως οι Fieschi, Σπινόλα, Αντόρνο και Ντόρια.

Το 1815 έγινε μέρος του Βασιλείου της Σαρδηνίας και από το 1861, του ενωμένου Βασιλείου της Ιταλίας.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, πρώτα οι Βρετανοί, στη συνέχεια, άλλοι αριστοκράτες τουρίστες από τη Βόρεια Ευρώπη άρχισαν να επισκέπτονται το Πορτοφίνο, όπου έφταναν με άμαξα από τη Σάντα Μαργκερίτα Λιγκούρε. Σιγά-σιγά όλο και περισσότεροι έχτισαν βίλες για διακοπές και από το 1950 ο τουρισμός είχε υποκαταστήσει την αλιεία ως την κύρια βιομηχανία της πόλης, και η προκυμαία γέμισε με εστιατόρια και καφετέριες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ταξιδέψετε στο Πορτοφίνο. Μαζί με την τακτική γραμμή τρένων, θα μπορούσατε να επιλέξετε να πετάξετε στη Γένοβα και στη συνέχεια να οδηγήσετε κάτω από την ακτή ή να απολαύσετε μια βόλτα με θαλάσσιο ταξί από το Cinque Terre στο Portofino.

Το Portofino είναι σίγουρα μια μικρή πόλη αλλά υπάρχουν πολλά που θα μπορέσουν να σας κρατήσουν απασχολημένους κατά τη διαμονή σας. Ο τουρισμός στο Portofino βασίζεται σε πολλές δραστηριότητες, όπως καταπληκτικά καταστήματα, αξιοθέατα, πεζοπορία, βόλτα στα σοκάκια του, θαλάσσια σπορ και εκλεκτό ιταλικό φαγητό.

Αξιοθέατα
Ο Χριστός της Αβύσσου,
ένα άγαλμα που τοποθετήθηκε το 1954 κάτω από τη θάλασσα, σε βάθος 17 μέτρων.

Το Καστέλο Μπράουν, μουσείο-σπίτι του 16ου αιώνα με τον υπέροχο κήπο του και την θέα στη θάλασσα.

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου του 11ου αιώνα.