Κληματίδα: το πιο όμορφο αναρριχώμενο φυτό

Image placeholder
Χάρη στα πλατιά και εντυπωσιακά άνθη της, η κληματίδα ανήκει στα κλασικά διακοσμητικά φυτά ενώ ταυτόχρονα η ικανότητά της να μεγαλώνει γρήγορα με υγιή άνθη, την κατατάσσει στην κορυφή των αναρριχώμενων φυτών.

Η ποικιλία ειδών είναι μεγάλη. Ξεκινά από καταπράσινη κληματίδα και φτάνει σε κληματίδα με μεγάλα άνθη. Τα είδη διαφέρουν ως προς την ταχύτητα ανάπτυξης και την εποχή άνθισης αλλά έχουν ένα κοινό σημείο: τη δυνατότητα αναρρίχησης σε γυμνούς τοίχους κτηρίων, φράχτες και δέντρα.

Η καλύτερη περίοδος να φυτεύσετε τα φυτά είναι μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου.

Η φύση αποτελεί την καλύτερη ένδειξη για το σημείο που πρέπει να φυτέψετε τα φυτά στον κήπο σας. Στο δάσος, η άγρια κληματίδα ανεβαίνει πάνω στα δέντρα και τους θάμνους αναζητώντας τον ήλιο. Η κορυφή λοιπόν βρίσκεται στον ήλιο και η βάση του φυτού στη σκιά - αυτό πρέπει να το λάβετε υπόψη όταν φυτεύετε τα φυτά στον κήπο σας. Γενικά, η κληματίδα δεν αντέχει τον ήλιο στη βάση της. Μια καλή λύση είναι να φυτέψετε γύρω από την κληματίδα φυτά που θα προσφέρουν σκιά στη βάση της. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε σκιά με παλιά σπασμένα κλαδιά, πέτρες ή άλλα διακοσμητικά κήπου.

Η κληματίδα μπορεί να φτάσει σε ύψος τα τρία μέτρα.
Με τη βοήθεια των ελίκων που διαθέτει είναι σε θέση να κολλήσει πάνω σε δέντρα, φράχτες και τοίχους. Αν δεν υπάρχει κάποιο στήριγμα αναρρίχησης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαίσιο.

gardena.com