Ένα παλιό μοναστήρι μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο | e-gynaikes.gr

Ένα παλιό μοναστήρι μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο

Δημοσιεύθηκε 25/09/2018

Ο Βρετανός σχεδιαστής John Pawson ολοκλήρωσε την ανακαίνιση ενός περίτεχνου μοναστηριού που συνδεόταν με νοσοκομείο σε ξενοδοχείο στην ιστορική συνοικία Jaffa του Τελ Αβίβ.

Το Jaffa Hotel βρίσκεται κοντά στην κορυφή του λόφου όπου βρίσκεται το αρχαίο λιμάνι της Μεσογείου, στα νότια του σύγχρονου κέντρου της πόλης της Ισραήλ.

Ο John Pawson αποκατέστησε και ανακαίνισε το σχολείο της αδελφοσύνης του μοναστηριού του Αγίου Ιωσήφ, και δίπλα στο πρώην γαλλικό νοσοκομείο του 19ου αιώνα, για να δημιουργήσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Εργάστηκε με τον τοπικό αρχιτέκτονα και συντηρητή Ramy Gill για να μετατρέψει την ιδιοκτησία, συνδυάζοντας την ποικιλία αρχιτεκτονικών στυλ – συμπεριλαμβανομένων των αραβικών και νεο-ρωμαϊκών – με σύγχρονα στοιχεία.

Το Jaffa Hotel αποτελείται από 120 δωμάτια και σουίτες, καθώς και εξωτερική πισίνα, όλα συνδεδεμένα με τοξωτές κιονοστοιχίες και κήπους. Μια νέα πτέρυγα έξι ορόφων φιλοξενεί επίσης 32 ιδιωτικές σουίτες, η καθεμία με δική της είσοδο.

Μια απομονωμένη κεντρική αυλή γεμάτη με δέντρα βρίσκεται ανάμεσα στις παλιές κατασκευές που σχηματίζουν σχήμα U και την προσθήκη του Pawson. Το έργο τοπίου για το έργο πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία της Νέας Υόρκης Rees Roberts και συνεργάτες.

Στα ιστορικά κτίρια, ο Pawson διατηρεί τις ιστορικές λεπτομέρειες και τις συναντά με μοντέρνα έπιπλα. Τα αναπαλαιωμένα στοιχεία περιλαμβάνουν γυψομάρμαρο, παράθυρα από βιτρό και πέτρα που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα.

in.gr