Xοιρινή τηγανιά με πολύχρωμες πιπεριές | e-gynaikes.gr

Xοιρινή τηγανιά με πολύχρωμες πιπεριές

Δημοσιεύθηκε 03/10/2018

Υλικά συνταγής
1/2 κιλό χοιρινή τηγανιά
χυμό από ένα πορτοκάλι
3 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί) κομμένη σε φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ.γ. ντοματοπελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας.

Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε και τον χυμό του πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.

Μόλις μαραθούν το κρεμμύδι και οι πιπεριές, βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, το ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό με μια πρέζα ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε, λίγη ρίγανη ή θυμάρι και νερό να σκεπάσει το κρέας.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με την σαλτσούλα του. * Το σερβίρουμε με ρυζάκι΄ή πατατούλες τηγανιτές!!!

* Αν έχουν μείνει υγρά στο φαγητό σας πήξτε τη σάλτσα βάζοντας λίγο αλεύρι ή corn flower σε λίγο ζουμάκι, ανακατεύετε καλά και μετά μέσα στο φαγητό όλα μαζί για 2-3 λεπτά.

sintayes.gr