Πρωτότυπο τηγανόψωμο στο φούρνο

Image placeholder
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
2 αυγά
300γρ τρίμμα φέτας + 100γρ για την επιφάνεια
½ κούπα κεφαλοτύρι, τριμμένο
Πιπέρι
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κούπα χλιαρό νερό

Εκτέλεση :
Κρατάμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλείφουμε με αυτές ένα μεγάλο ταψί (τουλάχιστον 30εκ).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα 300γρ φέτα και το κεφαλοτύρι. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι.

Ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό και το υπόλοιπο λάδι.

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Τον αδειάζουμε στο λαδωμένο ταψί. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα 100γρ φέτας.

Ψήνουμε 1 ώρα περίπου.

Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε ζεστό, καλύτερα.

tastyday.gr