Πέντε είδη του χορού, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Image placeholder
1. Zumba
Τα τελευταία χρόνια, ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα γυμναστικής στην χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί η Zumba. Δεν είναι ένας πραγματικός χορός, αλλά μάλλον ένα πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής, που ενσωματώνει χορευτικές κινήσεις, συνοδευόμενες με λατινική μουσική. Μία χορογραφία zumba περιλαμβάνει λίγο από salsa, hip hop, merengue, mambo, samba, flamenco, μέχρι πολεμικές τέχνες αλλά και tango! Άλλωστε αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι η μεγάλη ποικιλία της, οι εναλλαγές ρυθμού, η ένταση και η χαρά της κίνησης. Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα zumba βρίσκονται στα αποδεκτά όρια βελτίωσης της φυσικής κατάστασης, καταναλώνοντας περίπου 9,5 θερμιδες στο λεπτό, ή 369 συνολικές θερμίδες σε ένα 40λεπτο πρόγραμμα. Ο όρος «Zumba» προέρχεται από μια Κολομβιανή λέξη, που σημαίνει «να κινηθείτε γρήγορα και να διασκεδάσετε», το οποίο είναι ακριβώς αυτό που θα κάνετε, εάν επιλέξετε αυτή τη μορφή χορού.

2. Μπαλέτο
Αυτό το είδος χορού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την ευελιξία σας και να ενισχύσετε την πλάτη, τα ισχία, τους κοιλιακούς και τους μηρούς. Με λίγα λόγια είναι ο ιδανικός χορός, για το τέλειο σώμα, αφού μπορείτε να χορεύετε και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ας μην ξεχνάμε πως το μπαλέτο αποτελεί και μία από τις πιο όμορφες τέχνες που υπάρχουν.

3. Hip Hop
Αυτός ο χορός είναι υψηλής ενέργειας, πολύ διασκεδαστικός, και έχει ένα ιδιαίτερο στυλ. Όσοι επιλέγετε να μάθετε Hip Ηop, θα χάσετε βάρος και θα το διασκεδάσετε, έχοντας εκείνη την στιγμή την αίσθηση ότι σας ανήκει όλος ο κόσμος. Αν μέχρι τώρα δεν έχετε μπει στον ρυθμό, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε να χορέψετε Hip Ηop και να χάσετε κιλά.

4. Χορός της Κοιλιάς
Ο χορός της κοιλιάς είναι από τα πιο δημοφιλή είδη, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να αποκτήσετε γυμνασμένο σώμα. Αν και δεν είναι τόσο ενεργητικός, όσο άλλες μορφές χορού, έχει ωστόσο και αυτός τις αρετές του. Για εκείνους που θέλουν να κάνουν λιγότερο έντονες κινήσεις και προτιμούν μια πιο ήπια προσέγγιση, ο χορός της κοιλιάς είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

5. Samba
Η Samba είναι ένας χορός με γρήγορο ρυθμό και πολλή ενέργεια. Χρειάζεται αρκετή αντοχή και ευελιξία, γι’ αυτό και είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά. Όσοι χορέψετε Samba, θα κάνετε αρκετές στροφές και μικρά άλματα, με αποτέλεσμα να αποκτήστε ευέλικτο σώμα.

Πριν τρέξετε στο κοντινότερο γυμναστήριο για μαθήματα χορού να θυμάστε κάτι. Όπως είδατε, υπάρχουν διάφορα είδη χορού, οπότε καλό είναι να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα με το τωρινό επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Ότι και να διαλέξετε, να σιγουρευτείτε πως είναι αυτό που σας αρέσει και σας διασκεδάζει.

Πηγή : www.thenewblack.gr