Προσέξτε τη γραμμή σας στις γιορτές

Image placeholder
Το κλίμα τις μέρες που διάγουμε είναι γιορτινό, πλούσια εδέσματα και παραδοσιακές γεύσεις μας περιτριγυρίζουν σχεδόν σε κάθε ευκαιρία είτε σε οικογενειακά γεύματα ή ακόμα σε μια απλή επίσκεψη σε φίλους.

Πως λοιπόν να απολαύσουμε τις λιχουδιές και τα γιορτινά φαγητά χωρίς να χαλάσουμε τη γραμμή μας ;

Προσπαθήστε να μην χάνετε γεύματα και ειδικά το πρωινό.
Ένα καλό και ισορροπημένο πρωινό αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος. Έρευνες μας δείχνουν ότι άτομα που παραλείπουν το πρόγευμα τείνουν να έχουν αυξημένο βάρος σε σχέση με άτομα που παίρνουν πρόγευμα συστηματικά. Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι όταν παραλείπουμε το πρόγευμα τείνουμε να θέλουμε πιο πολλά γλυκά και τσιμπίματα κατά το υπόλοιπο της ημέρας αυξάνοντας έτσι την πρόσληψη θερμίδων.

Φάτε φρούτα και λαχανικά μεταξύ γευμάτων, έχουν πολύ νερό, βιταμίνες και είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες. Ακόμα, θα σας κρατήσουν χορτάτους και έτσι δεν θα φάτε πολλά στο επόμενο γεύμα.

Περπατήστε ! Ο καιρός είναι καλός για περπάτημα ή ποδηλασία. Ακόμα και η πιο μικρή άσκηση συμβάλλει στη καλή υγεία και τη πρόληψη της παχυσαρκίας.

Μην στερηθείτε τα αγαπημένα σας φαγητά. Φάτε αργά και σε μικρές ποσότητες για να απολαύσετε όσο το δυνατό περισσότερο τα όσα σας αρέσουν. Το μυστικό είναι στη ποσότητα!

Φάτε ισορροπημένα, μην ξεχάσετε να βάλετε στο πιάτο σας από όλες τις τροφές και ειδικά σαλάτες που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες και καλές πρωτεϊνες.

Πιείτε με μέτρο αλκοολούχα ποτά αλλά ενυδατωθείτε περισσότερο με φρέσκους χυμούς και ροφήματα χωρίς προστιθέμενη ζάχαρη.

Κάνετε έξυπνες ανταλλαγές στα παχυντικά υλικά όταν μαγειρεύετε για να γλυτώσετε θερμίδες!

Αντικαταστήστε τα τυριά σας με τυριά χαμηλά σε λιπαρά, βάλτε ελαιόλαδο αντί βούτυρο και γιαούρτι αντί φρέσκια κρέμα στις συνταγές σας.

Έχοντας λοιπόν τις πιο πάνω συμβουλές υπόψη κατά τις μέρες των εορτών μπορεί κανείς να αποφύγει τα παραπανίσια κιλά και συνάμα να απολαύσει τις λιχουδιές και τα λαχταριστά γιορτινά φαγητά.

Να θυμάστε δεν υπάρχουν απαγορεύσεις και στερήσεις. Πρέπει μόνο να τρώμε συνειδητά και με μέτρο τις τροφές που δεν έχουν να μας προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά και να δίνουμε προτεραιότητα σε φαγητά πλούσια σε ενέργεια, βιταμίνες και μέταλλα, ιδανικά για μια υγιεινή διατροφή και καλή υγεία.


iator.gr