Προστατέψτε τα φυτά σας από τις χαμηλές θερμοκρασίες

Image placeholder
Το φλις παγοπροστασίας είναι ημιδιαφανές ύφασμα άσπρου χρώματος, που προστατεύει τα φυτά από τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Κρατά τη θερμοκρασία του φυτού 3-5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερα από το εξωτερικό περιβάλλον, επιτρέποντάς του συγχρόνως να αναπνέει. Δεν φέρνει σε άμεση επαφή το χιόνι με το φυτό.

Είναι ιδανικό για προστασία εσπεριδοειδών, ανθοφόρων θάμνων και ανθόφυτων, σε περιοχές με συχνούς παγετούς ή χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα. Επίσης προστατεύει φυτά μπένζαμιν, σεφλέρες, γιούκα, δράκαινες, κλπ σε εξωτερικoύς χώρους φυτεμένα σε γλάστρες.

Πρέπει να σκεπάζεται ολόκληρο το φυτό για καλύτερη προστασία και να παραμένει έτσι καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Το φλις παγοπροστασίας διατίθεται σε πολλές διαστάσεις και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα καταστήματα γεωργικών εφοδίων.

Σε έκτακτες περιπτώσεις μπορείτε να καλύψετε τα φυτά σας με κάποια σακούλα για ρούχα ή σκουπιδιών. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ανοίξετε τις σακούλες και από την άλλη μεριά και να την φορέσετε στο φυτό. Την δένετε σε κανά δύο σημεία για να μην την πάρει ο αέρας προσέχοντας το πάνω μέρος να είναι ανοιχτό για να αναπνέει το φυτό.