Το ξύδι σε χρήσεις – έκπληξη | e-gynaikes.gr

Το ξύδι σε χρήσεις – έκπληξη

Δημοσιεύθηκε 05/10/2015

Μερικές χρήσιμες χρήσεις του ξυδιού που δίνουν λύσεις σε πολλά θέματα της καθημερινότητας:

-Το νερό με λευκό ξύδι γίνεται ένα φιλικό για το περιβάλλον καθαριστικό για τις
επιφάνειες που αφαιρεί ακόμη και το μελάνι
-Αφαιρέστε τα υπολείμματα κεριών τρίβοντας με λευκό ξύδι διαλυμένο σε νερό
-Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων βάζοντας σε ένα ειδικό μπολ για φούρνο
μικροκυμάτων νερό με ξύδι σε αναλογία 1:4
-Αφαιρέστε υγιεινά τις οσμές από τις ξύλινες επιφάνειες κοπής των λαχανικών
και των κρεατικών σας με αδιάλυτο ξύδι
-Απομακρύνετε δυσάρεστες οσμές από λούκια ρίχνοντας σε αυτά μαγειρική
σόδα και εν συνεχεία ξύδι, ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα αφήστε τη βρύση
να τρέξει ζεστό νερό και μετά από μία μικρή αναμονή αφήστε τη βρύση να
τρέξει άφθονο κρύο νερό.
-Γυαλίστε το ανοξείδωτο ατσάλι ψεκάζοντας με λευκό ξύδι και τρίβοντας στη
συνέχεια με ένα καθαρό μαλακό πανί
-Γυαλίστε τα ασημικά σας μουλιάζοντάς τα σε παχύρρευστο μείγμα από σόδα
και ξύδι και μόλις διαπιστώσετε με μία δοκιμή ότι με το τρίψιμο αφαιρούνται οι
λεκέδες, τρίψτε τα με μαλακό πανί, ξεβγάλτε με κρύο νερό
- Καθαρίστε υγιεινά το ψυγείο σας, περνώντας το εσωτερικά με νερό και λευκό
ξύδι
-Αφαιρέστε πιθανή μούχλα από τους αρμούς των πλακιδίων τρίβοντας με λευκό
ξύδι
-Απομακρύνετε τα άλατα από τις επιφάνειες του μπάνιου και τις βρύσες με
βραστό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει λευκό ξύδι
-Απομακρύνετε τα άλατα από τον βραστήρα βράζοντας νερό με ξύδι στη
συσκευή και στη συνέχεια βράστε σκέτο νερό για να απομακρύνετε το ξύδι
-Για να καταπολεμήσετε τη θαμπάδα των μαλλιών, χαρίζοντάς τους απαλότητα
και λάμψη, στο τελευταίο ξέβγαλμα χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό με ξύδι από
μηλίτη
-Για την αντιμετώπιση της κακοσμίας των ποδιών, κάντε ένα σύντομο
ποδόλουτρο με νερό και ξύδι
-Για να απαλλάξετε τα ρούχα σας από κιτρινίλες, άλατα από ιδρώτα και
δυσάρεστες οσμές, προσθέστε ξύδι στο τελευταίο ξέβγαλμα
-Αντί για μαλακτικό ρούχων, λίγο λευκό ξύδι στο ξέβγαλμα θα κάνει τα ρούχα
πιο απαλά
-Το ξύδι διώχνει τις δυσάρεστες οσμές από το χώρο αν το αφήσετε σε ένα
ανοιχτό γυάλινο μπολ. Το σκληρό κρέας γίνεται πιο τρυφερό στο μαγείρεμα αν
μαριναριστεί πριν με λάδι, ξύδι και διάφορα μυρωδικά (δενδρολίβανο, θυμάρι,
ρίγανη κ.α.)
- Για να μην αφήνουν τη χαρακτηριστική τους οσμή το λάχανο και το κουνουπίδι
όταν βράζουν, προσθέστε λίγο ξύδι στο νερό
- Αν κάψατε το φαγητό, βράστε την κατσαρόλα με νερό, ξύδι και λεμόνι και μετά
πλύντε την καλά για να φύγουν τα καμένα κατάλοιπα
-Για να βγουν πιο εύκολα τα καμένα λίπη από σκεύη μαγειρικής, μουλιάστε τα με
ζεστό νερό και ξύδι.
-Καθαρίστε και τον φούρνο με ξίδι και νερό για να απομακρύνετε τα λίπη
-Αν ξεμείνατε από αντικουνουπικό, αλείψτε τις εκτεθειμένες περιοχές του
σώματος με ξύδι
-Λίγο ξύδι στο βάζο με τα λουλούδια θα τους χαρίσει περισσότερο χρόνο
φρεσκάδας

Πηγή : www.mednbeau.gr