Μπελασία: Ποντιακά πιτάκια με κιμά

Image placeholder

Τα μπελασία είναι άλλη μια συνταγή που έχει προέλευση ρωσική, αλλά πέρασε στην ποντιακή κουζίνα. Τα νοστιμότατα πιτάκια με κιμά γίνονται πολύ εύκολα και θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους ή την οικογένειά σας.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ αλάτι
  • χλιαρό νερό, όσο πάρει για να πετύχετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ κοφτή αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη, την αφήνουμε μία ώρα να ξεκουραστεί και στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλα διαμέτρου περίπου 20 εκ.
  2. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της γέμισης και απλώνουμε το μίγμα στη μισή επιφάνεια κάθε πιτούλας. Σκεπάζουμε με την άλλη μισή κλείνοντας καλά τις άκρες για να μη βγει η γέμιση.
  3. Στη συνέχεια τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ή (για υγιεινότερο αποτέλεσμα) ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200° μέχρι να ροδίσουν.

pontos-news.gr