Κουνουπίδι κοκκινιστό

Image placeholder

Υλικά :

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • ¾-1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 φλ. τσαγιού νερό 
  • 3 κ.γ. τοματοπολτός
  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά φύλλα δάφνης
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :

  1. Πλένετε το κουνουπίδι και αφαιρείτε το χοντρό στέλεχος/κοτσάνι του, για να μείνουν τα μπουκετάκια του. Στη συνέχεια το κόβετε με μαχαίρι σε σχετικά μεγάλα κομμάτια ή χωρίζετε με τα χέρια σας τα μπουκετάκια για να μείνουν άθικτα. 
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού με το χοντροκομμένο κρεμμύδι για περίπου 5 λ ή μέχρι να πάρει το κουνουπίδι ένα χρυσοκάστανο χρώμα και μαλακώσει το κρεμμύδι. 
  3. Προσθέτετε το νερό, το πελτέ ντομάτας, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνετε το κουνουπίδι σας να σιγοβράσει για 30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ανακινείτε κυκλικά 1-2 φορές τη κατσαρόλα για να ανακατευτεί το φαγητό σας. 
  4. Αν θέλετε να πυκνώσετε τη σάλτσα ντομάτας, προς το τέλος του βρασίματος ξεσκεπάζετε τη κατσαρόλα για να εξατμισθούν τα πολλά υγρά της σάλτσας. 

sintayes.gr