11 βήματα για να ανακτήσεις την αυτοπεποίθηση σου!

Image placeholder
Κερδίζουν οι έξυπνοι, οι καταφερτζήδες, οι γοητευτικοί, οι δημοσιοσχετίστες. Κερδίζουν αυτοί που επιμένουν. Οι δυνατοί. Οι περίοπτες. Οι ανήθικοι. Οι πονηροί.Κερδίζουν εκείνοι οι άλλοι που, ακόμα, δεν έχεις εντοπίσει ποιοι είναι.Μη το κουράζεις άλλο.

Κερδίζουν αυτοί που έχουν αυτοπεποίθηση.
Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Η αυτοπεποίθηση είναι το πιο ισχυρό όπλο για να μπορέσεις να βγεις νικητής τόσο στις προσωπικές όσο και στις επαγγελματικές σχέσεις. Όταν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, αυτό εκπέμπεται στους γύρω οι οποίο αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι κάτι περίεργο τρέχει. Έτσι, πολλές φορές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να είσαι φύσει looser ή να κρύβεις κάτι που σε κάνει επιφυλακτικό ή ακόμα να έχεις κάποιες εμμονές που σε ταλανίζουν και δεν σου επιτρέπουν να πατήσεις γερά στα πόδια σου. Και επειδή κανείς δεν αγαπά τα φοβισμένα ανθρωπάκια που τρέχουν να κρυφτούν στη γωνιά τους, καταλήγεις να μετράς τις ήττες σου.

Μη σε παίρνει από κάτω.Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που μπορείς να γεννηθείς μαζί του ή μπορείς να το αποκτήσεις δουλεύοντας στη πορεία. Αλλά πρόσεξε με.

Μιλάμε για πολλή δουλειά. Δουλειά και πάλη με τον εαυτό σου. Εκείνο το μικρό ανθρωπάκι που κατοικεί μέσα σου και προσπαθεί διαρκώς να σου χαλάσει τη φάση, οφείλεις να το μεγαλώσεις. Να το πάρεις από το χέρι, να το θρέψεις σωστά, να το ισχυροποιήσεις και να το κάνεις ένα τεράστιο θετικό πρόσημο στη ζωή σου.Θα αναρωτιέσαι, τώρα, πως μπορείς να το κάνεις αυτό ενώ νιώθεις πως όλα στη ζωή σου πάνε στραβά και υπάρχουν παντού δυσκολίες.

Πως θα καταφέρεις να βρεις τη δύναμη για να σηκώσεις ανάστημα όταν κάποιος από πάνω φαίνεται να σου δίνει τη μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη για να μην σηκώσεις ποτέ κεφάλι;

Αρχικά, να σε ενημερώσω πως αυτή την εποχή στην Ελλάδα όλοι μας κάπως έτσι νιώθουμε.Αυτό, όμως, δεν έχει να κάνει με την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης σου. Να θυμάσαι πως αυτός που έχει αυτό το μοναδικό συναίσθημα μέσα του και έχει φροντίσει να το κάνει δυνατό και μεγάλο, δε νιώθει ποτέ χαμένος όσες και αν είναι οι χαμένες μάχες του. Εννοείται ότι δε μπορούμε να κερδίζουμε πάντα. Πάντα, όμως, μπορούμε να βρίσκουμε τον τρόπο να σηκωνόμαστε όρθιοι και να συνεχίζουμε.

Πάρε, λοιπόν, αναπνοές και διάβασε προσεχτικά πως θα γεμίσεις αυτοπεποίθηση:

1. Μάθε να βλέπεις με ακρίβεια τη διάσταση που έχει η κάθε κατάσταση. Μη χάνεσαι σε φόβους και σε αβάσιμες υποθέσεις. Μάθε να τολμάς. Σκέψου ότι δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Τις περισσότερες φορές, σου δημιουργείται ένας τεράστιος φόβος που σε κρατά κολλημένο στο ίδιο σημείο. Ένας φόβος για κάτι που δεν γνωρίζεις, όμως, δεν είναι φόβος αλλά οφθαλμαπάτη.

2. Προσπάθησε να δοκιμάζεις, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, και κάτι καινούριο. Βάλε το σαν στόχο. Μπορεί να είναι ένα καινούριο χόμπι, ένα project που δεν έχεις τολμήσει ή ακόμα και αν ένα φαγητό που δεν έχεις φάει. Σημασία έχει να εξασκηθείς στο καινούριο για να το πάψεις να το βλέπεις με απειλητικές διαστάσεις.

3. Σήκω από τον καναπέ σου και άρχισε να τρέχεις. Η άσκηση, σε κάθε μορφή της, ενεργοποιεί διάφορες χημικές ουσίες (ενδορφίνες) που σου δημιουργούν την αίσθηση της πληρότητας και της ευεξίας. Το άραγμα, πάλι, και το μιζέριασμα δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν σε τίποτα.

4. Πρόσεξε με ποιους κάνεις παρέα. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις βασιλιάς και άλλοι που αρέσκονται να σε υποτιμούν, να σε υποβιβάζουν ή να μη σου δίνουν τη πρέπουσα σημασία. Διώξε, λοιπόν, τους τοξικούς από τη ζωή σου και προσπάθησε να συσχετίζεσαι με εκείνους που έχουν θετικότητα, μπορούν να βλέπουν την ομορφιά της ζωής και πιστεύουν σε εσένα γιατί είχαν τη διάθεση να πάνε λίγο πιο πέρα από την επιφάνεια σου.

5. Κάνε διαλογισμό. Βρες τα δικά σου mantras και μη σταματάς να τα επαναλαμβάνεις. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά κάποιες λέξεις που λέμε και ξαναλέμε πολλές φορές μέσα στη μέρα, καταλήγουν να μας καθοδηγούν. Ποιες μπορούν να είναι αυτές οι λέξεις: πιστεύω, προχωράω, νικάω, ελπίζω, συνεχίζω και ό,τι άλλο κουμπώνει στις πλάτες σου φτερά.

6. Περιποιήσου τον εαυτό σου. Κάνε μασάζ, άλλαξε χτένισμα, ψώνισε του καινούρια ρούχα, γράψου σε γυμναστήριο. Κάνε ότι μπορείς για να του δείξεις ότι τον αγαπάς και ότι τον έχεις για πολλά. Μην τον ξεπετάς ποτέ τον εαυτό σου. Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα τέλειο ντους, πρόσφερε του πάντα ένα πλούσιο πρωινό, βάζε του να ακούσει όμορφη μουσική, διάβαζέ του όμορφα βιβλία. Η αυτοπεποίθηση θέλει καλό περιβάλλον για να αναπτυχθεί.

7. Σταμάτησε να είσαι εσωστρεφής. Στρέψε το πρόσωπο σου προς τους άλλους. Εξασκήσου στην ανθρώπινη επαφή. Βγες από το σπίτι, γνώρισε κόσμο, άρχισε να μιλάς, βρες τον τρόπο να είσαι ευχάριστος, ανακάλυψε τη γλώσσα του σώματος, μάθε να ακούς, άρχισε να παρατηρείς πως είναι οι πετυχημένες σχέσεις.

8. Άρχισε να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον εαυτό σου και όχι με τους γύρω σου. Δεν μπορούν ποτέ να συγκριθούν ανόμοια πράγματα. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Το μόνο που μπορείς να συγκρίνεις είναι τον παλιό σου εαυτό με τον νέο που αρχίζεις να κατακτάς κάθε μέρα.

9. Επαναπροσδιόρισε τον όρο της αποτυχίας και κατάλαβε πόσο πολύ αποτυχημένος είναι. Τι είναι αποτυχία; Αποτυχία θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι μόνο η φυγή. Το να το βάζεις στα πόδια από την ίδια τη ζωή. Ένας άνθρωπος πολεμιστής δε μπορεί να χαρακτηριστεί ποτέ αποτυχημένος. Σταμάτα να σκέφτεσαι όρους με αρνητισμό. Πάψε να λες «μη» και «όχι». Το «ναι» είναι πάντα η καλύτερη αρχή.

10. Εμπιστεύσου τις ικανότητες σου, τις δεξιότητες σου και τα δικά σου συναισθήματα. Μπορεί να μη τα ξέρεις όλα αλλά, πίστεψε με, αυτό συμβαίνει με όλους. Προσπάθησε αυτά, όμως, που ξέρεις να τα ξέρεις καλά για να μη μπορεί κανείς να σου τα αμφισβητήσει.

11. Περίμενε την επιτυχία. Οραματίσου την. Δώσε της εικόνα. Άρχισε να ζεις μέσα από τα συναισθήματα της. Μπες στο πετσί του ρόλου. Θα πετύχεις γιατί επιτυχία είναι να είμαστε καλά με τον εαυτό μας. Και όλα τα παραπάνω μας οδηγούν ακριβώς σε αυτό.Θα πετύχεις γιατί θα έχεις μάθει να αγαπάς τον εαυτό σου και να του δίνεις μόνο το καλό.

Πηγή : www.galsnguys.gr