Ναταλία Μολτσάνοβα

Image placeholder
Πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της στο βυθό της θάλασσας, κατακτώντας 41 παγκόσμια ρεκόρ και έχοντας αναδειχθεί 23 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στις καταδύσεις. Ο λόγος για την Ναταλία Μολτσάνοβα, η οποία αγνοείται και εικάζεται πως στα 53 της χρόνια, άφησε την τελευταία της πνοή βρισκόμενη στο μόνο μέρος που ήθελε να είναι και κάνοντας αυτό που αγαπούσε: ελεύθερη κατάδυση.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του γιου της, Αλεξεϊ Μολτσάνοβ, ο οποίος αρκέστηκε να πει: «Φαίνεται ότι θα μείνει στη θάλασσα. Νομίζω θα της άρεσε».

Εκτός από τον Αλεξέι, η Ναταλία είχε και μια κόρη, την Οξάνα. «Αγαπούσε τα παιδιά και περίμενε να γίνει γιαγιά», αναφέρει η ανακοίνωση της «AIDA International» (παγκόσμια ομοσπονδία καταδύσεων).

Η Ναταλία Μολτσάνοβα γεννήθηκε στις 8 Μαΐου του 1962 και έκανε από πολύ μικρή προπονήσεις μέχρι την ηλικία των 20, όπου σταμάτησε για να κάνει οικογένεια. Μετά από 20 χρόνια, όταν πια τα παιδιά της είχαν μεγαλώσει επέστρεψε στη θάλασσα, τη μεγάλη αγάπη της, ανακαλύπτοντας τις καταδύσεις.

Πασίγνωστη έγινε το 2003 με τα δύο εθνικά ρεκόρ της σε στατική άπνοια και δυναμική άπνοια και λίγους μήνες αργότερα ακολούθησε το παγκόσμιο ρεκόρ της στη δυναμική άπνοια στην Κύπρο.

Εκτός από τον αθλητισμό, η Μολτσάνοβα έχει διδακτορικό στην «Παιδαγωγική Επιστήμη», ενώ έχει συγγράψει 8 επιστημονικά κείμενα και αρκετά εγχειρίδια προπονήσεων για τις καταδύσεις. Επίσης ήταν αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Δημόσιο πανεπιστήμιο φυσικής αγωγής, αθλητισμού, νεότητας και τουρισμού της Ρωσίας.

Μέχρι σήμερα κατείχε τα ρεκόρ σε στατική άπνοια με 9 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα, δυναμική άπνοια με 234 μέτρα, τη δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλα με 160 μέτρα στα σταθερά βάρη με -101 μέτρα, στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα με -69 μέτρα και στην ελεύθερη βύθιση με -91 μέτρα.

Από τις 2 Αυγούστου 2015 η τύχη της αγνοείται όταν σε μια κατάδυση που πραγματοποιούσε σε ακτή της Ισπανίας απομακρύνθηκε από τους συναθλητές της. Στις 5 Αυγούστου ανακοινώθηκε πως θεωρείται νεκρή.

Πηγή : www.news.in.gr