Γαιδουρινό γάλα | e-gynaikes.gr

Γαιδουρινό γάλα

Δημοσιεύθηκε 13/11/2015

Το γαϊδουρινό γάλα είναι πολύ θρεπτικό, δεν χρειάζεται παστερίωση και θεωρείται ότι είναι το πιο κοντινό γάλα στο μητρικό γάλα του ανθρώπου. Περιέχει περισσότερη λακτόζη και λιγότερα λιπαρά από το αγελαδινό γάλα και χαρακτηρίζεται από μια γλυκιά ελαφριά γεύση. Επίσης είναι πολύ πιο εύπεπτο από όλα τα είδη γάλακτος. Μια πλούσια ποικιλία βιταμινών το καθιστούν ελκυστικό τόσο για την κατανάλωση όσο και για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Οι διατροφικές χρήσεις του γάλακτος γαϊδουριών :
-ως υποκατάστατο του ανθρώπινου μητρικού γάλακτος (η χρήση του ως το 1900
ήταν μέρος της καθημερινότητας σε νεογνά).
-ως εναλλακτική λύση για το αγελαδινό γάλα σε παιδιά με αλλεργίες
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το γάλα γαϊδουριού θα μπορούσε να
χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση για το αγελαδινό γάλα για τα παιδιά με
αλλεργικές αντιδράσεις στις πρωτεϊνες του αγελαδινού γάλακτος. Η μελέτη
κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά με αλλεργίες, ύστερα από μια
μακρόχρονη χρήση γάλακτος γαϊδάρου δεν ξαναπαρουσίασαν κάποια αλλεργία
και είχαν φυσιολογικό ποσοστό αύξησης για τις ηλικίες τους.
-ωφέλιμο σε ηλικιωμένα άτομα με οστεοπόρωση
-για άτομα σε ανάρρωση
-Ως μια υγιή φυσική εναλλακτική λύση στη διατροφή

Πηγή : www.latte.gr